~ Fail ~

Ska fan lägga fotandet på hyllan -_- Tyckte det kändes som att bilderna idag blev asbra men så när jag lägger upp dem i datorn är typ alla bra skit! När jag äntligen kunnat fota hästar igen så ska det såklart gå åt helvete. Blev kanske bara fem bilder som är något att ha.
 
Körde med manuellt fokus, kanske hade varit bättre med auto iaf. Tyckte de såg ut att va i fokus när jag fotade men tydligen inte. Dags att kolla synen? 
 
En helt oredigerad bild från idag så länge, kanske lägger upp mer senare...
 
 
 

~ 90-tals känsla ~

Tjejgruppen SPICA har jag gillat ända sedan de gjorde sin debut med 'Russian Roulette' och favoriten med dem; Painkiller. Ett tag tillbaka sedan släppte de en ny MV med låten 'I'll Be There'. Helt annan stil mot vad jag är van att se dem i men riktigt bra ändå.
 
90-tals unge som jag är så gör låten mig riktigt nostalgisk! 90-tal rakt igenom!
 

~ F-ing Amazing ~

Shit, måste bara visa!
Sitter med gåshud och bara njuter, är helt shockad och förundrad och bara amazed!
 
Snubben är BARA 17 bast och sjunger som en gud! WOW!

~ Midnight ~

Haha, lurad jag blev nyss! Såg att BEAST släppt en MV med låten 'midnight' och blev genast astaggad. Det är nämligen en av de absoluta favoriterna efter 'beautiful night' på det senaste albumet. Såg ju att det stod massa japanska tecken i titeln men tänkte inte så mkt på det. Fick dock världens shock då när de istället för att sjunga på den koreanska texten började sjunga japanska! Inte riktigt vad jag trodde, hahah!
 
Men men, det låter faktiskt riktigt bra på japanska också för en gångs skull! ^.^
 

~ You Give me fever ~

Sveg feber idag igen, har haft det till och ifrån sedan i torsdags. Ingen hög feber eller så men man känner sig ändå allmänt risig. Börjar få som de får i mina k/j-draman där de får feber så fort de är ute i regnet för mkt? Haha! Inge bra de här; att vara så här känslig.
 
Oh well, bara att härda ut. Går väl över som de gjort de andra dagarna.

~ Uppe Med Tuppen ~

Inte får man någon sovmorgon idag fast det är lördag och allt. Hade tvättid nu 7 på morgonen. Dock är jag redigt trött just nu, somnade inte fören omkring 4 i natt. Så ja man mår ju som man gör nu efter 3 timmars sömn. Men skönt att ha tvätten gjord nu i vilket fall. Blev tvungen att ta så tidigt för att det helt enkelt var fullt annars och jag behövde verkligen tvätta nu. Så går de när man inte planerar ordentligt.
 
Tror inte jag kommer kunna somna om nu även om jag är trött. Har alltid haft svårt att somna om oavsett hur mkt eller lite jag sovit. Är jag väl uppe så går det bara inte att somna igen.
 
Oh well. Ska fortsätta kolla MBC:s Music Core nu (:
 
Jag om några timmar, haha! ;)
 
 

~ Ta Hand om Min Mor ~

Läste nyss klart boken "Ta hand om min mor" som är skriven av den koreanska författarinnan Kyung-Sook Shin. En otroligt fin bok som handlar om att aldrig ta någon i din närhet för givet. När den personen väl är borta är det svårt att ställa allt till rätta och bara säga "tack" för allt den gjort för dig. En berättelse som vid några tillfällen ger upphov till tårar.
 
Tänker inte skriva en handling själv utan tar det som står på baksidan av boken;
 
"Ett ödesdigert ögonblick på Seouls centralstation förändrar livet för alltid för Park So-nyos familj. Hon som alltid funnits där, med omsorg, mat och kärlek, är plötsligt borta. Hennes barn, nu vuxna med egna familjer, letar överallt, sätter upp flygblad och erbjuder belöning till den som kan hitta henne. Hennes man har lika svårt att acceeptera förlusten. Långsamt går det upp för Park So-nyos anhöriga vad de tagit för givet, och att de aldrig kände henne. Kanske hade hon egna drömmar som hon försakat för deras skull?"
 
Jag rekommenderar boken starkt. Den kanske inte är din typiska roman med massor av romantik, spänning, mystik eller så men den kommer med ett viktigt budskap och storyn bara grabbar tag. En riktigt fin men samtidigt tragisk berättelse.
 

~ Lunafly ~

En ny grupp; Lunafly som består av de tre medlemarna Teo, Sam och Yun.
Om jag fattat det rätt så är det Teo som sitter i mitten, de andra vet jag inte än.
 
Dock har jag fått veta att Sam ska vara halv-britt! Inte illa! Snacka om att fått det bästa av två världar;
koreanskt och brittiskt påbrå. Lucky bastard! 
 
Måste säga att det känns väldigt bra med en rookiegrupp som inte försöker köra på något speciellt "tema" med att antingen vara väldigt söta eller manligt eller färgglatt osv osv. Utan bara har en enkel video, enkla kläder och en väldigt avslappnad låt. Allt är väldigt lätt och ledigt. Gillar den här "avskalade" typen av musik. Ska bli kul att höra mer med dem!
 
 

~ Problem ~

Vilken röra det har blivit med allt nu känns det som. först igår med snubben från hyresgästföreningen ang. ett ganska stort problem. Och sedan samma historia från Linnéstudenterna idag. Dessutom får jag hem att jag ska betal radio - och tvavgift fast det ska ingå i hyran?
 
Skulle behöva prata med campushem men han är bara här på mån och tors. Förhoppningsvis kan jag hinna prata med honom innan skolan.. Sen måste jag ta mig till Hyresgästföreningen, och de har ju sitt kontor in mot stan så måste man pallra sig dit också -.-
 
Blir för mkt av allt nästa vecka. Schemat i skolan nästa vecka är fullspäckat, 4 dagar i skolan varav två dagar ända till tre tror jag. Sen ska man hinna plugga, ta sig dit till hyresgästföreningen och så ska man hinna in och träna något på det. Gosh, vill dom stressa ihjäl en sista veckan innan man åker hem?!
 

~ So Fresh ~

Haha! Snacka om kul att det kommer en snubbe från hyresgästföreningen och vill prata precis när man är mitt i träningen, svettig och flottig som man är. Kul värre! Visar sig verkligen från sin finaste sida ;)
 
Men det var viktiga saker han kom och pratade om. Det känns skönt att det inte bara är jag som tyckt att hyrorna här är sjukt mycket i överpris. Kanske kommer hända lite saker här nu? Vi märker helt enkelt!
 
I vilket fall, ska börja med träningen igen nu. Även om man kom av sig lite nu.
Tränar in Gangnam Style för tillfället som mitt lilla "projekt". Har ju redan lärt mig Alone med SISTAR så tyckte det var dags att ge sig på nått nytt. Gangnam Style har mer dans"steg" än man tror, mer detaljer som man inte tänkt på innan (sen har jag ju inte den bästa kordinationen heller så då blir det värre ;) )
 
Som hästmänniska känns det nästan som ett måste att kunna den här dansen, eller vad sägs? ;) haha!

~ No Turning Back ~

Shit! Nu är det officiellt, hemtentan är inlämnad x_X
 
Skäms över det jag skrivit, svaren är så jädra dåliga! -_- Men kan helt ärligt inte svara bättre. Kan inte det är med att "resonera" och "analysera" tills minsta molekyl är studerad. Går bara inte! Jag är sånn där som vill hålla mig till fakta; "så här är det" eller "så här var det". Rakt och enkelt. Inte sitta och tänka "men tänk om..." eller "om de gör så då kanske följden blir det här..." Gosh, orkar inte ><
 
Men men, kan inte göra så mkt mer nu. Bara att vänta och se om det blir underkänt eller inte :$
 

~ I'm Cleaning Out My Closet ~

Äntlingen klar! Eller typ iaf.. bara kontrolläsning kvar men det tar jag lite senare. Går inte att läsa det direkt när man skrivit klart för då ser man inte felen (även om man kanske inte gör det sen heller). Oh well, bara så jävla skönt att ända ha det avklarat. De här tre dagarna har varit ett rent helvete e_e
 
Nu ska jag sätta igång lite awesome musik och städa, tjoohoo! X) haha!

~ Dazzling Girl ~

Innan jag ger mig in på sluttampen av tentan så tänkte jag bara dela med mig av SHINee:s senaste MV med låten "Dazzling Girl". Som alltid när videon är från Japan så är det en 'short version' men man får väl ta vad man får ;)
 
Låten är i vilket fall ett äkta lyckopiller! Haha! Kan behövas just nu ;)
 

~ I Give Up ~

Bläh! Tentan är typ klar nu men mina svar är allt annat än bra. Vet knappt vad jag skriver. Men huvudet känns för trött för att rätta och läsa just nu så tar det imorgon igen. Kommer på underkänt så är det med det! Kul! -.-
 
Känns som att det är lika bra att ge upp de här med universitetsstudier. Det kräver så mkt mer än jag kunde föreställt mig. Mycket svårare än förväntat. Visste att jag var rätt dum i huvdet men nu efter det här känner man sig rent utav korkad.
 
BLÄ säger jag bara på tentan.

~ K-pop på TV ~

Är jävligt bitter att jag inte har TV just nu. Bara för det så visas inslag om k-pop på just TV X) Är jävligt glad för det men lite bitter samtidigt för att jag inte får se det sj. Tur att det finns play-kanaler iaf ;)
 
Började med att Aktuellt nämnde k-pop igår, de visade bl.a. EXO, SNSD och Super Junior! Kolla HÄR
Inslaget om k-pop startar vid 27:30 ^.^
 
Nu i morse sedan så var det åter igen framförallt PSY - Gangnam Style men också lite k-pop och den nya k-pop-klubben som det pratades om på TV4 Nyhetsmorgon:
 
K-pop%20%C3%A4r%20den%20nya%20musik-%20och%20danstrenden
Det%20dansas%20till%20K-popl%C3%A5ten%20Gangnam%20style%20i%20studion
 
Hoppas att PSY kan ha öppna upp nya dörrar för andra k-popartister nu bara!

~ Five Done - One More To Go ~

Sådär, då var den nu femte frågan besvarad. Tar en kort paus innan jag fortsätter med den SISTA frågan. Känns skönt att börja se målet närma sig nu. Förvisso vet jag att det är en hel del med textändringar, källhänvisningar och sådant som måste göras som också kommer ta tid. Men bara det faktumet att "grunden" börjar bli klar är otroligt motiverande.
 
Känns iaf hundra gånger bättre med arbetet idag än vad det gjorde igår. Hjärnan hänger med lite bättre idag ;) Kanske för att frågerna som var efter 1 och 2 inte var fullt lika jobbiga? Hur som, känns bra just nu. Kanske inte blir det bästa resultatet men hoppas på att få ett G iaf. Får jag det så blir jag supernöjd!
 
Ganbaru yo~
 
Bild jag fotade typ... andra veckan här...?
Lite halvtaskig sådär, skulle behöva redigeras lite men pallar inte med det just nu (:
 
 

~ Here We Go Again ~

God morgon!... eller nått sånt...
 
Vädret suger idag, grått och regnigt men gör ju inte mig så mkt iof... ska ju ändå bara sitta inne och skriva på tenta -_- Har bara två frågor kvar idag men de känns rätt jobbiga. Det är mkt text som måste läsas för att kunna svara på dem. Sedan måste jag bättra på texten i övrigt en hel massa. Bläh för tenta säger jag bara!
 
Men med lite bra musik på i bakgrunden kanske de blir lite mer uthärdligt (;
 
Hitta den här låten idag. Påminner mig lite om typ 70/80-tals musik.
Lite Queen-känsla över dem. Perfekt för att plugga till i vilket fall som helst ^.^

~ Back to Where We Started ~

Skönt att komma ut och promenera en stund efter ha varit hemma hela dagen och skrivit på tenta. Behövde verkligen det! Ska vila en liten stund till innan jag ger mig på arbetet igen. Hoppas kunna göra "klart" allt idag men om jag bara hinner göra klart fram till fråga 4 får jag känna mig nöjd för idag. Har ju imorgon på mig också. För även om jag kan göra det på onsdag så vill jag hellre ta onsdagen till att korrigeringsläsa och kanske ta bort/lägga till och finslipa bara. Blir ofta bättre då.
 
Kmr nog mest vara en massa inlägg om tenta de här kommande dagarna.
Blir ju inte så mkt annat som händer precis.
 
 

~ Catch Me ~

Tar en liten paus från tentan nu, har ändå lyckats ta mig igenom halva nu...
 
Hursomhelst. TVXQ släppte ju sin nya musikvideo "Catch Me" idag! Sa ju redan om teasern att jag trodde låten skulle bli bra och det blev den också! Bättre än förväntat till och med. Låten är något av det bästa på länge! Får seriöst gåshud av både video och låt <3
 
 
För en gångs skull sitter jag inte och irriterar mig på att de åter igen är i konstigt upplysta rum under en MV, för den här gången passar det! Dessutom finns det några riktigt snygga effekter i dansen som jag bara älskar!
Kolla t.ex. in vid 2.10, 2.20 eller 3.19 mm. Älskar dansen bara!
 
Jag vet inte vad ska säga tycker videon får prata för sig själv. Det enda jag igentligen kan säga är att jag avgudar allt med videon och låten!SÅ JÄVLA BRA! 
Helt klart värt all denna väntan på deras comeback~  ^.^
 
TVXQ - DAEBAK!

~ Kort kommentar ~

Asså... jag visst att hemtentan skulle bli svår men inte så här svår! T_T fattar inte frågorna och knappt vad jag själv svarar heller... Har bara svarat på 1 fråga på de här 3 timmarna! Bara 5 till i samma stuk att svara på e_e Jag är seriöst död. Hej till underkänt!
 
Varför i helvete ville jag läsa på universitet?! Är för dum i huvudet för det här T_T
 
Buhu~
 
Måste fortsätta nu ändå... även om det känns rätt meningslöst just nu...  -_-

~ Hemtenta ~

Ujuj. Då var det dags att börja med min första hemtenta. Lite nervöst är det allt, om det ska analyseras en massa så är jag körd. Suger verkligen på det >< Och tyvärr tror jag det är mkt just analys de vill ha... Oh well, får väl försöka så gott det går, kan inte göra så mkt mer än så.
 
Sätter igång vid elva tror jag. Så hinner hjärnan vakna lite först (;
Men ska försöka få så mkt klart som möjligt idag ändå och INTE dra ut på det.
Ska inte göra samma misstag som på gymnasiet!
 

~ Raaaaamen ~

Aigoo~ Det är fan inge bra att kolla på koreanska serien. Blir alltid så jävla sugen på ramen när de äter det x) Jag som nyss ätit också xD Ahh waee!?  Måste nog fixa lite cup ramen nu bara för det ....
 
 
Itadakimasu!

~ Do something ~

Då var dagens träning avklarad idag igen. Blev en promenad runt Trummen (sjön heter så). Är ca 5 km runt hela. Joggade lite grann också, men kanske bara i 5 min av de totalt 50 jag var ute ;) Min kropp är inte direkt redo för att jogga ännu. Är för det första för stor så det sliter en del på knäna och sen är kondisen inte riktigt med heller. Men det är ändå kul bara det faktum att jag kan jogga lite nu, till skillnad från förut.
 
Hoppas dock att det kan bli lite mer träning vid simhuset snart. Prova på afrikansk dans, eller kanske zumba också? Sen har de ju spinning och massa annat. Vill prova på allt nästan. Vi får se nästa vecka. Är ju som nämnt innan, hemtenta mån - ons. Men därefter kanske? Hoppas de jag ev. skulle gå med kan då ^.^
 
Men, men. Ska nog ta mig en macka och sedan kolla någon serie? Vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av kvällen annars. Vi märker vad det blir! hehe.
 
Slänger med den bästa träningslåten från idag; blir alltid lika taggad av den! (:
 

~ Stolthet & Fördom ~

Började kolla på Tv-serien "Stolthet & Fördom" från 1995 igår, och kollade klart idag. Fick innan jag åkte till Växjö låna DVDerna av min faster. Var så roligt att hon hade dem. Serien är liksom hundra gånger bättre än filmen som släpptes för några år sedan.
 
Visste inte ens om att det fanns en äldre version fören Manda och jag såg den gå på TV av ren slump sent på natten när hon sov över. Tror vi båda blev lika förtjusta i serien.
 
Men har ni inte sett den versionen så borde ni verkligen göra det. Det är lite över 5 timmar med nöje (; haha!
 
Dessutom tycker jag att Colin Firth och Jennifer Ehle passar som handen i handsken i rollerna som Mr. Darcy och Elizabeth Bennet. Speciellt Colin Firth är ju något av en favorit ;) hehe

~ Flashmob i Stockholm ~

Asså.. jag visste ju att det skulle vara en flashmob i Stockholm, men trodde inte det skulle vara såhär mkt människor där X) Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in att en koreansk låt faktiskt slagits sig in på den "västländska" musikmarknaden.
 
PSY !!<3
 
Gillar också att det är just Universal Music SWEDEN som lagt upp klippet (Y)

~ The Returner ~

Tjo!
Tillbaka igen. Shoppade lite kläder och Mandas present när jag var inne i stan nu. Var ju så duktig och missade bussen med fem min så blev så fint tvungen att strosa runt en timme extra bara för det -.- Så jädra typiskt alltså x) men men...
 
Ska bara göra lite mat nu och sen får se vad det blir resten av kvällen. Blir nog mest att slappa, vädret gör en inte direkt motiverad till att göra något ...

~ Växjö ~

Tjo!
Lika regnig idag om inte till och med värre än igår. Planen var ju att gå till simhallen och sedan gå en sväng på stan men känner inte riktigt för det. Dock måste jag ta mig till simhallen så jag provar att åka buss dit idag. Går sedan därifrån den lilla biten till stan.
 
Bussen går 11, så sitter just nu och äter frukost medan jag tittar på MBC Music Core ^^,
Inte helt fel att starta sin morgon på det viset ;) 
 

~ Fredag ~

Jaha, då var alla måsten i skolan klara för den här veckan. Bara att invänta hemtentan som kmr på måndag nu... Fyfasen, hoppas det inte blir allt för jobbigt att skriva tentan..
 
Blev iaf en fika med några från klassen. Hämtade mitt paket på statoil, byxorna sitter asbra! Så riktigt bra köp. Var bra fickor på dem också. Sen har det inte varit så mkt mer idag. Blir mest att bara slappa resten av kvällen nu. Köpte på mig lite cola och chips så jag klarar mig, hehe. Vet bara inte riktigt vad jag ska kolla för serie eller film än. Vi märker väl helt enkelt.
 
Så idag tänker jag iaf lata mig, för imorgon ska jag försöka gå till badhuset och köpa mig ett månadskort. På det ska det ingå bad, gym och gruppträning. Skulle verkligen vara kul att komma igång med något nu!
 
Har inga relevanta bilder till inägget så får bli den här.... intressanta...
 
Måste dock säga att SJ är jävligt snabba med att skicka tågbiljetter. Skickade efter biljetterna igår och de kom i brevlådan redan idag. Trodde inte det skulle gå så fort X)

~ Catch Me ~

Måste dra till skolan om några minuter nu. Idag blir det på med tjocktröjjan och jacka, svinkallt och regnar idag >< Brr~ Har bara lektion till 12 idag så får väl vara glad för det. Dessutom har jag mitt paket från sportamore att hämta ut, hoppas nu byxorna passar!
 
Men innan jag drar nu tänkte jag bara lite snabbt lägga upp TVXQ:s teaser för deras kommande album/MV "Catch Me". Efter ha sett videon så tror jag verkligen att det kommer att bli en mindblowing låt! Blev helt kär i låten och fick till och med gåshud av den fast den bara spelade några sekunder! Har aldrig hänt förut; att jag får gåshud av en jävla teaser, haha!
 
Just se and watch for yer self! ^-^
 
Dansen asså! Så jädra cool~~
 
Bara att vänta till den 24 nu då (:

~ Stop Girl, in the name of love ~

Glömde ju helt bort att lägga upp videon till U-Kiss - Stop Girl igår. Nämnde den snabbt men sedan blev det inte av att få ihop något inlägg. Oh well, tar det nu istället då (;
 
Det är ju ingen megahit hos mig som t.ex. Neverland var men det är en helt ok låt ändå, den är ju inte dålig precis. En lite mer lågprofil låt, mjuk låt så där, stilrent. En skön låt att lyssna till på kvällarna.
 
Har inte så mkt att säga om den. Snygg låt och stilren video.
(...och Eli är grymt snygg, som alltid! (; Den snubben asså <3)
 
Men ja, det är inte den bästa låten jag hört med dem men klart godkänt!

~ Too Much Love Will Kill You ~

Dagens Bästa: Too Much Love Will Kill You med Queen<3
 
I'm just the pieces of the man I used to be
Too many bitter tears are raining down on me
I'm far away from home
And I've been facing this alone
For much too long

I feel like no-one ever told the truth to me
About growing up and what a struggle it would be
In my tangled state of mind
I've been looking back to find
Where I went wrong
 
Too much love will kill you
If you can't make up your mind
Torn between the lover
And the love you leave behind
You're headed for disaster
'cos you never read the signs
Too much love will kill you
Every time
 
I'm just the shadow of the man I used to be
And it seems like there's no way out of this for me
I used to bring you sunshine
Now all I ever do is bring you down

How would it be if you were standing in my shoes
Can't you see that it's impossible to choose
No there's no making sense of it
Every way I go
I'm bound to lose

Too much love will kill you
Just as sure as none at all
It'll drain the power that's in you
Make you plead and scream and crawl
And the pain will make you crazy
You're the victim of your crime
Too much love will kill you
Every time

Too much love will kill you
It'll make your life a lie
Yes, too much love will kill you
And you won't understand why
You'd give your life, you'd sell your soul
But here it comes again
Too much love will kill you
In the end...
In the end.
 
Blir helt tårögd av den här videon.
Önskar att jag hade kunnat levt när Queen var som störst. Hur härligt hade inte varit att kunnat få stå där bland folkmassan och se upp på det bästa bandet genom tiderna. Att kunna få se och höra Freddie Mercury live.
 
Freddie Mercury
~ A Legend That Will Never Die ~

~ Hypnotize ~

Medan jag sitter här och väntar på att M Countdown ska sätta igång så taggar jag igång med en ny låt som släppts. Låten 'Hypnotize' med Andamiro. Vet inte om hon är en rookie eller inte, har i vilket fall aldrig hört talas om henne förut... Vilket fall så älskade jag låten från första början!
 
Är inte så mkt för att festa och så men skulle den här låten spelas så fan skulle nog till och med jag våga mig ut på dansgolvet. Så jävla skön låt! Blir grymt taggad av den och vill bara springa eller hoppa runt av ren glädje när den spelas, haha!
 
Fast videon är ju lite smått disturbing... Crazy stalker girl... :S

~ IRIS 2 ~

De flesta kanske har snappat upp att jag gillar att kolla på k-drama, dvs dramaserier från Korea. Den första serien jag såg var Coffee Prince som jag redan sett två gånger till efter det. Men efter Coffee Prince blev det en serie av helt annan genre. Det blev action dramat IRIS med bl.a. Lee Byung Hun och Kim Tae-Hee i huvudrollerna. Dessutom har TOP från Big Bang en roll i serien, och han gör det med bravur! Visste inte ens att han var med i serien när jag började kolla men det var en glad överaskning, haha!
 
Kommer ihåg att jag redan efter några minuter in i första avsnittet älskade serien, och så fortsatte det också. Varenda avsnitt var så fyllt av spänning, action, romantik och allt därtill. Kunde inte slita mig från datorn, ville bara se mer för det var så fruktansvärt spännande hela tiden! Det var också genom IRIS jag upptäckte vilken jädra bra skådespelare Lee Byung Hun var och har därefter försökt se så mkt film som möjligt där han är med.
 
Det sista avsnittet av IRIS är något jag fortfarande är jädrigt besviken på och som många andra också är. Det slutade hemskt och på det med något utav en cliffhanger.
 
Efter det har det ryktats om en andra säsong av IRIS men då utan min nyfunna favorit Lee Byung Hun. Inte så konstigt kanske med tanke på slutet men iaf! Men en andra säsong av IRIS har jag ändå fortsatt att hoppas på just för att serien är så fruktansvärt bra. Den skulle platsa som TV-serie här i Europa/USA också. Den är så snyggt och proffsigt gjord!
 
 
Hursomhelst. Det har nu kommit fram att det blir en andra säsong av IRIS som kommer att börja sändas i början av nästa år! Efter 4 års väntan kommer det alltså den andra säsongen av IRIS! Ser verkligen fram emot det här och kan knappt bärga mig till 2013 nu.
 
Delar av rollistan har redan släppts också. Bl.a. kommer JiYoung från KARA, Doojoon från BEAST och Lee Joon från MBLAQ vara med och spela roller som agenter i IRIS 2. Dessutom ska Im So Hyang spela rollen som en lönnmördare anlitad av ryssarna.
Tre andra som kanske kan komma att vara med är Jang Hyuk till huvudrollen samt Lee Da Hae för 'femme fatale' rollen. Daniel Henney sägs också ha blivit erbjuden en roll men har inte gett sitt svar ännu.
 
Kommer bli en spänd väntan inför början av andra säsongen och hoppas verkligen att de får till det. Skulle vara så tråkigt om de misslyckas med säsong 2 när ettan var så bra.
 
Får kolla in trailern för IRIS, första säsongen så länge. Bästa<3
 

~ TVXQ: The Comeback ~

När jag ändå är inne på spåret om TVXQ kan jag ju för den som inte vet berätta att de snart kommer ha sin comeback med albumet "Catch Me". Har inte så mycket mer att säga om det mer än att jag ser fram emot att få höra deras nya låtar. Har varit väldigt tyst sedan "Keep You Head Down".
 
Här kommer iaf två teaserfoton, brukar i vanliga fall inte bry mig om att lägga upp teaserfoton men gör ett undantag den här gånge (: Är ändå TVXQ vi snackar om~
 
Först ut: YUNHO!
 
 
Därefter: CHANGMIN!
 

~ TVXQ - World Tour! ~

Asså, den här morgonen har verkligen startat bäst! Många nyheter inom k-popvärlden som gör mig aslycklig. U-Kiss har släppt sin nya MV för Stop Girl (har dock inte lyssnat än) och det har kommit en annan awesome låt som jag också kommer dela med mig av senare.
 
Men nu till det jag skulle berätta i det här inlägget: TVXQ ska hålla världsturné!
 
Som vanligt finns det inte så mkt info om VART de ska ha konserterna än. Det enda som stod var att turnén kommer ha sin början i Seoul 17 och 18 November. Efter det finns det ingen mer info än så. Men ser redan fram emot det här, hoppas verkligen de kan komma någonstans i närheten så man kanske kan åka och se dem.
 
Tyckte dock att en mening var lite smårolig sådär i SM:s lilla "anteckning" ang. den här turnén;
 
"Starting from Seoul in November, ‘TVXQ! LIVE WORLD TOUR “Catch Me”’ will be held all over the world including China, Thailand, etc. "
 
Wow~ Kina och Thailand bl.a.! haha tyckte det var rätt dåliga exempel på var de kommer ha sin VÄRLDS TURNÉ. Båda de länderna är ju fortfarande i Asien så.... Kunde väl gett något exempel från europa eller amerika? Då hade budskapet om en världsturné gått fram liiite mer.
 
 
Oh Well, får se om det tar lika lång tid som för Big Bang att ge några datum för europa. Det verkar som att det alltid är USA alla riktar in sig på först -.- Eller om SM gör som med Suju att de bara håller en enda konsert i Europa och kallar det för världsturné. Really SM, Really? Ett land, en stad?! Grr~
 
 
 
 

~ Ingen Idé ~

Gick ju så jävla bra när jag var ute och promenerade/joggade i förrgår men idag gick det bara inte. Tog mig förvisso 5 min snabbare runt samma runda men fyfasen va segt det kändes. Igentligen skulle jag behöva göra någon mer typ av motionerande i 25 min (har ett mål om 1 timme/dag) men tror jag struntar i det. Kroppen känns för seg och trött helt enkelt.
 
Blir att ta nya tag imorgon. Fick åtminstone lite motion gjord idag (:
Får vara glad för det lilla I guess...
 ~ Queen ~

Blev en sväng till stan ändå efter förläsningen. Tydligen ska det gå att ta samma buss även till simhallen så då vet jag det om jag vill dit ;) Blev att vi åt på Thai/kina resturangen där med buffé, asgott! <3 Tröttnar aldrig på asiatisk mat, haha!
 
Sen blev det inte så mkt mer, gick och kolla runt lite snabbt. Hittade dock en bokhandel som jag lätt hade kunde köpt ihjäl mig i! De hade typ alla Haruki Murakami böckerna som finns, och det mest förvånande men positiva: manga på ENGELSKA. Shockad man blir alltså. Brukar aldrig finnas på engelska i vanliga fall. Så de hade Naruto och Black Butler bl.a. Så dit måste jag gå så småningom och köpa på mig lite ;)
De hade även musik där inne, både cd och LP-skivor. Hittade en "platinum collection" med Queen så kände mig bara tvungen att köpa. Kostade 300 spänn och då ingår alltså tre olika skivor med Queen. Kanske lite onödigt köp, men kände bara att jag ville ha det och lite måste man få unna sig också ^-^
 

Så nu ska jag lägga mig och läsa en stund med Queen på i bakgrunden<3

~ 学校: School ~

Snart dags för ännu en föreläsning. Håller som tur bara på till 12. Fick inte sova så mkt i natt så är redigt trött redan. Men förhoppningsvis blir det en runda in till centrum med dem i klassen efter föreläsningen. Får se om de kan eller inte.
 
Så länge kan ni få en låt här att lyssna på som aldrig blir för gammal. En låt jag lyssnat mycket på och som det finns en del roliga minnen till; Kyu Sakamoto - Ue Wo Muite Arukou (de flesta känner till dem under namnet sukiyaki dock...)
 

~ Let's Dance ~

Tänkte ett tag strunta i träningen idag men kände ändå att det nog var lika bra att göra det. Annars kommer man ångra det efter sen. Dessutom sover man mkt bättre efter ha gjort av med lite energi ;) Haha!
 
Blev inget promerande idag eftersom det blev så sent så blev dans istället. Åter igen det där spelet som jag visat innan. Tycker det är så grymt roligt! Tur att det  finns på YT för oss som inte har råd eller plats för ett Wii just nu. Tänker absolut köpa det så småningom, men det får bli när plugg och sånt är klart och man kanske har egen lägenhet. ...Om ens spelet finns kvar då xD haha
 
Tänkte köra med en "dagens roligaste dans" från det jag gjorde idag ^-^ Mest för skojj skull sådär (:
 
Så idag bjuder jag med mig av:
 
Typ ler mig igenom hela dansen. Älskar snubben i videon och låten är för jävla härlig xD Helt galet!

~ 100% Debut ~

Rookiegruppen jag nämnde i något tidigare inlägg har alltså släppt sin nya MV idag. Trodde låten skulle heta WE men tydligen var det 'Bad Boy'. Hur som... här kommer videon!
 
 
Hm.. låten är bra men kunde varit liiiite mer "umf" i den, lite mer bas och lite mer power så hade den varit asbra. Men det är definitivt en låt jag kommer att införskaffa till iPoden, för även om den inte når hela vägen så är det fortfarande en bra låt tycker jag. Ska bli roligt att se och höra dem live sen också. Se om de kan prestera bra på scen.
 
Ingen kärlek så här direkt som det var till B.A.P men hoppas det går bra för dem ändå! Hwaiting!

~ Fattigt igen ~

Här försvinner pengarna i en rasande fart. Betalde nyss av all kurslitteratur, vilket inte var det snällaste. Sen passade jag på att beställa ett gäng med mangor och böcker från CDON och som avslutning ett par nya mjukisar.
 
Mjukisarna var mycket för att de var så grymt snygga och sedan behöver jag dem nu också. Har bara ett par hemma och de är redigt slitna. Mangorna och böckerna var väl iof ganska onödigt köp men vafan, ska väl få leva lite också! ;) Något nöje måste jag få ha här, haha!
 
Finns några fler saker jag måste införskaffa på det, ett paraply, jacka, t-shirt att träna i och kanske några bra jogging/träningsskor. Funkar inte så bra att träna i converse, de är lite för platta i sulan så de är inte så snälla på knäna direkt.
 
Får se om det blir något till centrum i morgon, kanske kan se om jag hittar något då. Annars är det bara att leta vidare på nätet. Brukar ju finnas en hel del där ;)
 


Like them a lot <3 hihi!

~ Why So Serious? ~

Låten Crayon med G-Dragon från hans nya soloalbum gick verkligen inte hem hos mig första gången jag hörde den. Tyckte att låten var rätt stressande och jobbig men med några bra bitar.
 
MEN, nu kan jag inte sluta lyssna! Den har liksom nästlan sig in i hjärnan på mig och nu kan jag inte få nog! Har inte kunnat sluta gå runt och nynnat på den sedan igår. Till och med vaknade upp med den första tanken på att jag ville lyssna på låten, haha! Hjärntvättad på mindre än ett dygn av G-Dragon. Hans dragningskraft är för stor ;)
 
Gör ju inget att videon till låten bara är bäst, den är helt crazy but I love it! <3  
 
Han är ju så jäfvla snygg~<3 Gah!
 
Fast vilken shock jag fick när den jag trodde var en snygg tjej sedan visade sig vara G-Dragon! Haha!
Kolla 1:03 (;
 
 

~ Run Forrest Run ~

Måste säga att ibland så förvånar jag mig själv. Idag när jag skulle vara ute och GÅ så kom jag till en låt i spellistan som jag bara kände "jag måste springa" till. Så det slutade med att jag joggade i nästan 5-10 minuter. Trodde jag fan aldrig var möjligt för min del. Om vi säger så här; jag har inte kunnat jogga så mkt sedan typ 2:an på gymnasiet, vilket var sådär 2,5 år sedan.
 
Så känner mig ganska så stolt just nu. De små framstegen ni vet ^-^
 
Jaja, det var bara det jag ville dela med mig av. Kände att jag behövde få ur mig det bara. Oh well, nu ska jag sätta mig och skriva klart uppgiften vi har till imorgon och sen är det bara att ta det lugnt resten av kvällen. Skönt!
 
 
 
 

~ Hem och iväg igen ~

Satt i bibblan tillsammans med tre andra från klassen och plugga lite idag. Tog oss nästan 3 timmar att traggla oss igenom alla frågor. Brukar i vanliga fall inte vilja jobba i grupp men har märkt att det är rätt bra ändå. Känner mig mycket säkrare på det jag ska göra nu. Bestämde också att vi skulle kanske gå på stan på onsdag, så då blir det premiär att åka buss här också, haha!  Spännande saker alltså ;)
 
Nej men, kul har det varit idag trotts att det var plugg vi höll på med. Tänkte jag skulle bege mig ut och gå en timme innan jag sätter mig och finskriver det som ska in imorgon. Behöver liksom tänka på lite annat en stund.
 
Så länge bjuder jag på en riktigt fin låt av en tjej på Youtube! ^-^
 

~ Rösta på Super Junior! ~

Som att det inte var nog lycka bara att PSY blev nominerad för "best video" till MTV EMA 2012. Nu har jag också fått reda på att Super Junior är nominerad att representera Korea i kategorin "Best Asia Act"! Hur jävla awesome är inte det här!! Åh~ Mitt absoluta favoritband, de som fick mig att fasta för k-pop har chans att vinna EMA! Tjoohoo!! RÖST RÖST RÖSTA!
 
Skulle vara så himla kul om de kunde få vinna det här priset. Det är en grupp som hållt ihop sedan 2005, de har varit med om många hemskheter tillsammans men också många framgångar. Skulle vara en så kul grej om de kunde få vinna nu innan Leeteuk försvinner till armén.
 
Det som blev lite mindre roligt i allt det här är att Han Geng som är föredetta Super Junior medlem också är nominerad i samma kategori. Vill ju självklart att han ska få vinna också, men det går ju bara att få en vinnare. Kommer rösta på Super Junior men hoppas ändå att det går bra för Han Geng också. Även om han inte längre är med i SUJU så kommer han för alltid vara en del av dem och jag tror resten av medlemmarna i SUJU känner likadant.
 
Gå i vilket fall in och rösta HÄR och klicka på 'Best Asia Act'.
Super Junior (eller Hangeng) måste vinna! \*-*/   
 

~ Our Classic Love ~

Hade innan bara sett någon bild där det stod något med JYP och 'Classic' orkade dock inte kolla upp vad det var men idag fick jag svar ändå. En ny musikvideo där JYP tillsammans med Suzy, Taecyeon och Wooyoung sjunger låten 'Classic'.
 
Tycker om både låten och videon. Framförallt videon då den har en bra story som är lätt att följa. Ibland i musikvideos görs det så subtilt att man måste kolla flera gånger bara för att fatta videon. Men den här gången är det lätt redan från början, haha!
 
 
Lägger upp förklaringen som en youtubare gjorde, mest för att jag inte orkar skriva ner det själv X)
 
suzy was set in an arranged marriage by her father(JYP). Taec who was employed to be a dj in their wedding party invited his friend(woo) where he indirectly introduced the two (woozy) together where they unexpectedly experience chemistry. They meet secretly but was spotted and taec was angry that his friend had a scandal with his boss daughter. Chan found out and went after them but was only to be stopped by taec.Woozy managed to get away and they live happily ever after.(Thats what i think :)

~ 100 % ~

Som alltid inom k-popens värld så produceras det rookiegrupp efter rookiegrupp. Det blir iaf aldrig tråkigt, kommer nya artister hela tiden. Lite skillnad från Sverige där vi har typ... 5 artister som ALLTID syns på TV. Jag menar really? Har vi inget mer än så? -_-
 
Anyhow, nu var det inte det jag skulle säga. Utan tänkte bara jag skulle dela med mig av två teasers från en grupp som snart gör sin debut - 100%! En grupp jag inte vet så mkt om mer än att de består av 7 medlemmar (vilket man ser i teasern). 
 
 
Vet inte riktigt varför men började genast tänka på RAIN när jag såg de här båda videona.
Framförallt var det videon till Rainism som ploppa upp i skallen.
 
Ska i vilket fall bli kul att se vad den här gruppen har att tillföra k-popen. Om de kommer kunna stå ut från alla andra eller bara bli en i mängden. Kommer iaf vänta spänt på att få höra hela låten, vad det låter i videon så kan det nog bli en ganska så bra låt. Bara hoppas att de verkligen levererar nu! Hwaiting~!

~ PSY Nominerad till EMA 2012!! ~

 
Med tanke på hur enormt mycket uppmärksamhet PSY har fått (speciellt på sista tiden) så skulle det nästan vara konstigt om han INTE blev nominerad. Men ändå var det lite oväntat också. Fast vem bryr sig igentligen? Är bara SÅ JÄVLA GLAD!!!! Förra året var det BIG BANG till EMA 2011 på "World-Act Award" där de också gick och vann! Och nu följs det alltså av PSY under kategorin "Best Video"...Tyvärr kan vi andra dödliga inte rösta på honom utan det är någon jury som röstar -.- Fast äsch! HAPPY HAPPY! <3
 
Men om inte PSY vinner så blir jag sjukt förvånad.
Jag menar har ni sett videon? Den är genialisk! (: haha! 
 
 
Rörigt inlägg, I Know! Men lyckan är så total att jag knappt vet vart jag ska ta vägen, haha!

~ It Hurts ~

Usch, huvudvärk idag igen. Är fjärde dagen i rad som jag får huvudvärk på det här viset. Kommer alltid fram mot eftermiddagen/kvällen. Tycker jag äter och dricker tillräckligt, har varit ute mer än vad jag brukade hemma så varför? Hatar verkligen att ha huvudvärk på det här viset. Eller är det något annat man kan göra för att undvika det? Sjukt irriterande i vilket fall -_-
 
Kanske bara något tillfälligt men ändå, inte så roligt direkt.
 
 
 

~ Just Get on With It ~

Hurtig på FM och nu känns det som att man sprungit in i väggen. Tyvärr måste ju uppsatsen göras. Blah!
Känns helt omöjligt, helt trött i skallen.

~ Feel Like a Fool - But that's Ok ~

Lite halvhurtig har man iaf varit den här gråa söndags förmiddagen. Gick till affären och handla lite direkt när jag vaknade och sen direkt börja träna. Eftersom att det som sagt är ganska så grått men också kallt ute bestämde jag mig för att dansa istället. Ger mig nästan mer än promenaderna ändå. Dessutom är det riktigt roligt.
 
Visst känner man sig lite dum när man står i den här lilla skokartongen till rum och dansar men kul är det! Kunde bara önskat lite mer utrymme så man kunde sträcka ut armarna och röra sig mer fritt över golvet, blir ganska begränsat så här. Men men, inte så mkt att göra åt saken så bara att acceptera läget.
 
Måste bara säga att den roligaste dansen för dagen var Wham! med låten "Wake me up before you go go". Man känner sig urlöjlig men fan va roligt man har. Dessutom gör det ju inte så mkt när ingen annan ser en ;) haha! Det piggar upp iaf!
 
 
Får mig bara att tänka på Carlton i Fresh Prince of Bel-Air när jag ser och hör den här dansen/låten, haha! Blev så sugen på att se den serien igen nu! Undrar om den finns att köpa nånstans...

~ Teru no Uta ~

Kände mig bara tvungen att dela med mig av den här helt otroligt fina låten.
Den bara berör själen på något vis, så fin~ 
 
 
Har länge viljat ha filmen men inte blivit av, efter ha hört den här låten vill jag ännu mer ha den!
~ Tales from Earthsea ~

~ Ittekimasu! ~

Känner att jag behöver komma ut lite en stund, har varit hemma hela dagen och bara skrivit på uppgiften tills på tisdag och kollat lite anime. Även om det är skönt att slappa så här på en lördag eftermiddag så kan det nog vara bra att promenixa lite också. Med lite bra musik i öronen så blir det mesta mycket roligare ;) haha!
 
En av många låtar jag älskar att motionera till!
 

~ En Liten Paus ~

Nog dags att ta en liten paus från pluggandet nu, utan att jag märkt det så har det redan gått 2,5 timme. Är helt slut i huvudet redan. Har nämligen en seminarieuppgift som ska lämnas in på tisdag. Har redan skrivit ihop en hel A4 och har nog bara kommit 1/3? Blev längre än tänkt. Om det fortsätter på det här viset kommer det snart bli en hel uppsats! Uppgiften i sig kommer inte betygsättas men man vill ju ändå göra den ordentligt, men kanske jag är lite för överambitiös? Blir så pinsamt om jag skrivit tre sidor och alla andra kanske bara en, haha!
 
Oh Well, vi märker. Är ju inte klar som sagt. Gör som så att jag skriver ner allt nu och så får jag kanske ta bort och ändra sen när det är dags att korrigeringsläsa. Vet inte varför men den här uppgiften har än så länge varit ganska så rolig att skriva på, kanske är det därför den blir så lång?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såg också på schemat att hemtentan närmar sig med stormsteg; redan vecka 39 är det dags! Skulle vilja veta ämnet vi ska skriva om nu redan så man hinner förbereda men det är tyvärr bara att vänta ><

~ 1 Litre of Tears ~


Kollade ju som sagt på den japanska filmen '1 Litre of Tears' igår. Riktigt bra film som är både sorglig och samtidigt inspirerande. Folks varningar om att man behöver ha näsdukar redo stämde, grät som ett litet barn till vissa scener. Otroligt stark film!
 
Filmen är baserad på de memoarer/dagböcker som Kitou Aya (19 Juli 1962 - 23 Maj 1988) skrev som strax innan hon dog blev till bok. Boken har senare blivit till både TV-serie och film (2005).
 
Kitou Aya (spelad av Asae Onishi) går sitt sista år på högstadiet när både hon och hennes mamma börjar märka att något inte stämmer med Ayas kropp;hon är klumpig och faller lätt. Väl hos läkaren Dr. Yamamoto upptäcker de att Aya har något som kallas spinocerebellär ataxi; en dödlig sjukdom som det ännu inte finns något botemedel mot. Till en början ger sig sjukdomen på kordinations -och gångstörningar, med tiden kommer också andra kroppsfunktioner långsamt sluta fungera och till slut också andningen. Vad man får veta i Ayas fall är att det kan ta allt ifrån några veckor till år innan sjukdomen kommer till det skedet. Men att det inte finns något läkarna kan göra mer än att försök skjuta upp förloppet.
 
Men trotts sin "dödsdom" så vägrar Aya att ge upp. Hon har drömmar som hon vill uppfylla. Hon vill gå ut högstadiet, börja på gymnasiet och så småningom också universitetet. Hon drömmer om att få jobba med att hjälpa andra och också få gifta sig. Och även när hon vet att hon inte kommer kunna uppfylla sina drömmar så slutar hon aldrig att hoppas. Hon kämpar vidare trotts alla motgångar; trotts sjukdomen.  Hon har bara en tanke hela tiden och det är att hon vill leva.
 
 
 
 

~ Surprise ~

Gick in på YT nu på morgonen och ser att MBC Music Core gick live just nu! Hade ingen aning om att det skulle gå dag. Vet inte hur mkt jag har missat redan men ska iaf sätta mig och kolla det som är kvar ^-^
 
...FT Island spelar i skrivande stund nu <3...
 

 
 
 

~ Regnigt Väder = Film! ~

Ja, som rubriken säger; när det är regnigt och ruskigt ute så finns det inget bättre än att kolla på film. Tänkte jag skulle ge mig på en film som jag länge viljat se men som bara blivit undanskuffad av annat. Många har talat gott om filmen men också varnat för att det är en riktig snyftare.
 
Läste också lite snabbt på wiki att den är baserad på en sann historia.
 
Filmen heter i vilket fall "1 Litre of Tears"
 

~ Carbonara ~

Det som är jobbigt med att sköta allt vad matlagning heter själv är just att komma på VAD man ska äta. Blir lätt väldigt enformigt när man hela tiden ska tänka "spara, spara". Men idag provade jag på ett recept jag hittade på recept.nu; nämligen "Spagetti á la Carbonara".
 
Har inte ätit carbonara sedan vi var i Italien för 2 år sedan(?) det var då jag åt det för första gången också för den delen. Men receptet verkade enkelt och det var inte så mycket ingredienser så jag testade idag. Måste säga att jag blev riktigt nöjd över resultatet. Gick snabbt och enkelt och så kosta det inte alls mkt heller - Perfekt!
 
Kanske inte den mest aptitretande bilden men orkade inte stå och fixa med kameran, håller ju inte på med någon matblogg här, haha! Men det smakade bättre än vad det kanske ser ut.

Om ni vill prova själva:
 
4 Portioner
Klart på ca 20 min
 
Ingredienser
- 250 g bacon
- 1 lök
- 3 ägg
- 2 msk mjölk
- Svartpeppar
- 500 g Spagetti (eller annan pasta om man vill det!)
 
Tillbehör
- Parmesanost att strö på innan man äter
 
Gör så här
1. Skala och hacka löken och tärna baconskivorna. Stek tillsammans tills löken är gyllenbrun.
2. Ta av stekpannan från spisen och vispa ihop äggen och mjölken med en gaffel i en bunke.
3. Koka spagettin. Blanda sedan pastan och baconet med varandra och sedan snabbt med äggröran.
4. Servera med parmesaost.
 
Egna kommentarer
Ok, jag gjorde några ändringar för egen del. Istället för spagetti så tog jag makaroner (pasta som pasta!) och struntade också i parmesanaosten då jag inte är särskillt förtjust i ost. Så det är som alltid med matlagning välj bort och välj till det som passar DIG.
 
Enjoy!
 
 
 

~ Praktikplats: Check! ~

Åh så jävla härligt! Jag kommer hem vecka 41!
Fick svar från Nyköpings Bibliotek idag, så nu ska jag ha min praktik där den veckan. Kunde inte bli bättre det fär, det var vad jag hade hoppats på. Lite nervöst är det inför den veckan men det ska samtidigt bli roligt. Något att se fram emot.
 
Men det bästa är nog att få åka hem igen. Har haft mer hemlängtan än jag trodde jag skulle ha. Man fattar inte hur bra man egentligen hade det hemma fören man inte längre kan vara där. Växjö i all sin ära men Oxelösund är ändå 'hemma' oavsett hur mycket man hatar den där lilla skitstaden ibland, haha!
 
Åh~ Så jävla glad jag blev nu. Inte ens regnet gör mig något längre nu. Dessutom ska jag träffa en från klassen och fika om typ en timme. Och nästa vecka ev. ska jag och två till prova på afrikansk dans. Börjar äntligen hända lite saker här omkring!
 

Då är det väl bara ge sig på nästa problem; skaffa tågbiljett...

~ Huh Gak ~

En av mina favoriter bland soloartisterna är Huh Gak. Han vann Mnets talangtävling 'Superstar K2' 2010 och gjorde sedan också sin officiella debut samma år. Önskar att kunna köpa hans album någon gång, finns inte en låt med honom som jag inte tyckt om. Älskar hans röst! Och efter att jag sett honom på Immortal Song 2 så min aktning för honom bara ökat, sjunger som en gud och väldigt ödmjuk som person.
 
Men nog snackat nu, tänkte att jag skulle dela med mig av en ny MV med just Huh Gak med låten 'Sick'!
 
 
...Vänta nu... tror jag sett det här paret förut i någon Huh Gak video...
Känns som en fortsättning av videon till "The Person That Once Loved Me"... ?
Måste kolla upp det här nu... X)
 
Update!
Som jag trodde, 'Sick' är fortsättningen av videon till 'The Person That Once Loved Me'
Tyckte väl att det kändes bekant, haha!
 
Lägger upp den videon också, för låten är helt klart värd att lyssnas på!
 

~ Morgonförkylning ~

Brr~ Att det ska behöva vara så jädra kallt i mitt rum varje morgon! Vaknar upp och börjar genast huttra för fullt. Det är ju inte ens vinter än! I vanliga fall tycker jag om när det är kallt i rummet men det här är för kallt. Kan ju lika gärna sova utomhus. Gör ju också att jag vaknar upp med täppt näsa och känner mig allmänt sjuk. Även om det går över efter någon timme när man varit uppe så är det störande.
 
Men men, får väl se det positiva med det; kan krypa ner under det tjocka täcket om värma mig. Så även om det är ganska så irriternade med så kallt så får man åtminstone liiite mysfaktor så där på morgonkvisten.
 
~ PewDie's Dance Skills ~

Måste bara få dela med mig av den här videon med PewdiePie (som är svensk BTW).
Höll ju nästan på att ramla av stolen av skratt igår kväll, haha! 
 
 
...Bara jag som tycker om den indiska låten i början?...

~ Ha den Äran! ~

13 September idag och bästa kompisens födelsedag!
Hon får ingen present av mig (idag) men något få jag väl hitta på till senare när vi ses igen ;) haha!
Lite trist är det allt att inte kunna träffa na' men va ska man göra åt saken lixx?
 
 
Men.. får väl säga Grattis så länge! =^.^=
 

~ K-Pop i Smålandsposten ~

Måste bara tjata lite om det här på bloggen också, har redan gjort det på FB, haha! Men blev bara så förvånad av att se rubriken
"K-Popen Tar Över" i Smålandsposten av alla tidningar! Fick med mig tidiningen av ren slump idag på mässan och fasen vad glad jag är för det nu. Kunde ju inte bli bättre!
 
Börjar med mer och mer k-pop på P3 och nu också en artikel. Har sagt det förut men det här känns overkligt, händer det här verkligen? Är k-popen på intåg? Hoppas och håller tummarna för det! Kan iaf lägga mig lycklig ikväll, asbra dag och nu det här! <3
 
 

~ Mässa & Lite annat ~

Tjo!
Mässan var snabbt avklarad, fanns inte så mkt jag själv var intresserad av där. Men dance crewet (svengelska, ja tack!) kolla jag iaf. De dansade inte länge men bra var de! Gjorde ju inte saken sämre att två av tre var asiater ;) Hade de spelat lite k-pop så hade lyckan varit total, haha!
 
Efter gick jag med två andra i klassen som jag träffa där och fika. Skönt att bara ta en fika och prata, hade riktigt trevligt. Kom in på saker man skulle kunna hitta på att göra och speedway och dans var två av dem. Skulle vara kul att göra något sådär tillsammans. Så ev. kanske det blir en resa till Målilla för speedway och sen om de finns dans eller något annat kul i Växjö och göra det också.
 
Hoppas det kan bli något sådant, skulle vara asroligt!
Få något annat än promenader att göra lixx ;) hehe
 

~ Missing You ~

Har inte nämnt det här men de flesta som lyssnar på k-pop vet redan att G-Dragon under de senaste veckorna släppt två musikvideos; One of a Kind och That XX. Snart kommer det släppas en tredje video från hans senaste soloalbum, den här gången låten 'Missing You'.
 
I vanliga fall får man en teaser på några sekunder men YG och G-Dragon körde på ett lite annorlunda koncept den här gången. Istället för en ren teaser så gjorde de som lite utav en intervju där G-Dragon får berätta och prata om låten medan lite smått höra den i bakgrunden.
 
 
Gillar att de satte engelsk undertext till videon så vi internationella fans kan få ta del av storyn också. Fast... hade nog kollat även om det inte fanns någon undertext. G-Dragon är ändå en stark favorit i BIG BANG efter T.O.P då så klart (inget slår T.O.P).
 
Gillar G-Dragons lite pojkaktiga utseende fast ändå manliga på samma gång. Han lyckas få de båda stilarna att bara mix together. Alla hans piercings i örat gör ju inte saken så mycket sämre heller, love them! (: haha!

~ WOW ~

Rookie-gruppen BTOB har jag ju helt glömt av att nämna den här veckan.
De släppte ju en teaser för inte så länge sedan och i natt/idag kom hela musikvideon!
 
 
Det var teasern det... nu till musikvideon! ...
 
 
Måste säga att jag hittills typ älskat varenda låt jag hört med BTOB sedan de gjorde sin debut, och den här låten tillhör en av dem! Som de sjunger I~ Liiiiike'it~ Fan addictive just den delen av låten! Verserna kan jag tycka är lite svaga men refrängen räddar genast upp låten. Men det här är en låt jag definitivt kommer vilja ha i iPoden, sjukt bra!

~ Welcome ~

Idag är det ingen skola. Hela universitetet har "ledigt" från allt vad lektioner heter. Anledningen är att det hålls välkomstmässa idag där företag, nationer och annat kommer dit för att ge både nya och gamla elever chans att ställa frågor och se vad som finns att erbjudas. Fast om jag ska vara riktigt ärlig så har jag ingen aning om vad mässan är till för egentligen, haha!
 
Vad jag läste så ska det även vara uppträdande av något dance crew vid halv elva.Älskar att se streetdance så tänkte jag skulle pallra mig till mässan när de börjar sitt uppträdande. Kan bli kul att se. Annars vet jag inte kom det kommer vara så mycket att se igentligen, vi märker helt enkelt.
 
De enda andra "måstena" idag är att handla mat och posta ett brev ang. vårdvalet.
Ganska så händelslös dag med andra ord.
 

 

 

~ Låtlistan från igår ~

Lägger upp låtlistan från P3:s K-popspecial som var igår kväll. Mestadels för min egen skull men ändå! ^^, Kanske någon annan som kan vara intresserad? Hur som helst, här är den!
 
- Super Junior - Sexy, Free & Single
- 2NE1 - I Am the Best
- Girls' Generation - Genie
- Seungri - What Can I Do
- Bang & Zelo - Never Give up (ft. Heritage)
- Block B - Action
- Big Bang - Sunset Glow
- G-Dragon - That XX
- FT Island - I Hope
- After School - Shampoo
- M-Tiful - Alright
- Exid - I Feel Good
- EvoL - We Are a Bit Different
- Tasty - You Know My Name
- G-Dragon - One of a Kind
 
Det var mycket bra musik på radion igår som sagt. Önskar det kunde vara så här lite oftare, det om något skulle få mig att börja lyssna på radio igen, hehe! Men bland dessa 15 underbara låtar så är det 4 som jag älskar mer än de andra;
 
 
 
 
 
De bästa låtarna i startfältet igår ;) haha!

~ X.EAST ~

Det finns många begåvade både dansare och sångare på youtube. Men en dansgrupp jag verkligen fastnat för är några som kallar sig för "X.EAST". Om jag inte har helt fel så kommer de från Ryssland. Såg dem första gången när de var med och tävlade i någon 'dancecover competion' förra året(?).
 
De tävlade i vilket fall med det här klippet:
 
 
De har verkligen tänkt igenom hela framförandet. Allt från kläderna och håret till sceneffekter. Bara så genomtänkt och det känns proffsigt! De dansar också med samma intensitet som B.A.P gör. Kommer ihåg att jag var helt hänförd när jag såg dem första gången och blir lika imponerad varje gång jag ser dem. Här snackar vi talang!
 
De har gjort flera andra covers också som de uppträtt på olika convent (eller vad man ska kalla det)
so check it out! Xeast@Youtube!!!
 

~ Back to the 80s ~

Låt oss gå tillbaka till 80-talet - The Korean Way! Haha!
 
Låten är faktiskt, tro det eller ej, från 2011. Men med ett 80-tals sound.
 
Itaewon Freedom är iaf en låt som alltid lyckas rycka upp mig, blir bara så jävla glad!
Sitter med ett leende på läpparna hela videon igenom medan jag sjunger med på min dåliga koreanska ;)
Störtskön! Kärlek på låten<3
 
...Och man måste ju älska JYP!...

~ I Love P3 ~

Älskar verkligen P3 just nu! Ikväll igen spelar de k-pop i radion!!!
Perfekt idag när jag känner mig på allmänt pisshumör, genast på lite bättre humör!
 
Så, fram till elva kommer jag sitta här och njuta av att det faktiskt spelas k-pop i radion. Det är liksom en sådan sak jag bara drömt om sedan jag började lyssna på k-pop 2009. Känns fortfarande overkligt men framförallt otroligt roligt! Drömmen om att kunna få se en k-pop artist uppträda i Sverige växer sig allt starkare. Känns som att vi är ett steg i rätt rikting nu.
 
Så TACK P3 för att ni uppmärksammar k-popen! TACK!
 

 
 

~ The Depression ~

Förstår inte hur ETT seminarium kan göra en så fruktansvärt seg och bara allmänt depp. Efter förmiddagens lektion har jag bara inte kunnat rycka upp mig. Helt seg i huvudet! Precis så här var det efter förra lektionen med samma lärare också. Jag klarar bara inte av honom T_T Allt han gör är så seeeeeeeeeeeeegt e_e
 
Hjälpte inte ens att gå ut och gå heller. Är så kvavt och varmt ute att det känns som att man ska kvävas. Gosh, hatar att känna så här men just nu vill jag bara gräva ner mig under täcket och skita i allt. Så jädra trist allting!
 
Så kul att samma tanke jämt ska cirkulera i huvudet; "Kanske har jag gjort ett misstag"
 
Kul.... verkligen... e_e
 

~ Fegis ~

Då var alla ansökningar för praktik utskickade. Ujuj, det här med praktik skrämmer mig lite. Är så rädd att de ska ställa frågor om VFU:n som jag inte kan svara på. Eller typ om de skulle fråga vad jag vill vara med på under veckan. Jag menar... jag vet ju ingenting om yrket i sig så hur ska jag veta det?
 
Fattar seriöst inte varför man har praktik så tidigt på utbildningen. Vi vet ju ingenting vad det innebär att vara bibliotekarie än. Tycker kanske det varit bättre att ha praktiken på vårterminen i så fall när man lärt sig lite mer. När det är dags för första praktiken nu har vi bara gått nya utbildningen i 5 veckor!
 
Aja, resten av veckan lär bli på helspänn nu efter om de mejlar eller ringer.
 
Varför var man tvungen att vara en sådan jävla fegis?! ><
Minsta lilla gör mig till ett nervvrak.

~ Lite Nervös ~

Usch, varför ska man behöva vara så nervös inför ett seminarium? Kanske beror det på att man inte har en aning om hur man ska "redovisa" innan. Det enda som går är att typ läsa på i böckerna. Men kanske man ändå inte kan svara. Har inte det bästa minnet om man säger så ...
 
Gosh... aja, får väl pallra mig till skolan nu. Hoppas på att det inte blir allt för tufft.
 
Wish Me Luck!
.
.
.
...I'll Need it....

~ FT Island - I Wish M/V ~

Härligt när man möts av att en ny musikvideo släppts under natten. Det gör den här grå morgonen liite bättre, haha! Det är alltså FT Island som nu äntligen släppt videon för titellåten "I Wish" från deras fjärde album.
 
Ska inte skriva så mkt mer än så, tycker låten kan tala för sig själv. Säger så mycket som att jag gillar låten och framförallt den spanska känslan som är i verserna. FT Island gör en aldrig besviken.
 
...Så, nog prat nu och bara kolla in den nya MV:n! ^_^
 
FT Island lyckas alltid göra låtar som berör.
Förra låten de släppte, Severely, gjorde mig tårögd och den här mig glad.

~ Beslutsångest ~

Som jag nämde i tidigare inlägg så avslutade jag nyligen serien "Rooftop Prince". Det jag nu vill ha är en ny serie att kolla på, men har stora problem med att välja. Det är tre serier som jag på senaste tiden lyssnat mycket på deras soundtracks eller sett korta snuttar ur självaste serien som jag är sugen på.
 
Så vilken borde jag börja med? :$
 

Serien BIG med Gong Yoo från Coffee Prince i huvudrollen?
 
eller...
 
 
Bridal Mask med en annan favoritskådis, Jo Won, från Kim Tak Goo?
 
Eller...
 

Faith med en annan favoritskådis, Lee Min Ho, i huvudrollen?
 
Vet verkligen inte vilken jag skulle vilja börja med, sen finns ju också I Love Italy med Kibum från Super Junior.... Eller For You in Full Bloom med Sulli från F(X) och Minho från SHINee.... Aiiigooo~ To much too choose from~~ >< 
.
.
.
(...I-Landsproblem - här har ni det!)
 
 

~ Från Antiken till Medeltiden ~

Just den här helgen har det verkligen känts som att man mer eller mindre bor i bibblan. Var ju där mellan elva till typ tre eller fyra igår och sen från elva till nästan tre idag. Var länge sedan jag satt på bibblan så här mycket och PLUGGADE. Under gymnasietiden satt jag mycket inne i bibblan också men då blev det kanske inte så mycket plugg alla gånger, haha.
 
Anledningen nu är ju helt enkelt att jag inte har den ena boken som ska vara tills imorgon. Har nu läst mig igenom bibliteket och bokens historia från antiken och fram till slutet av medeltiden. Det finns mycket intressant historia under århundradena. Vem trodde att bibliteken har haft en så stor del i historien som det faktiskt har, speciellt med tanke på hur det ser ut idag.
 
Får mig bara att undra var bibliteket kommer finnas och framför allt vad dess betydelse kommer vara framtiden när allt mer finns på nätet... Håller bokens era på att ta slut?
 
Bjuder på en av mina favoriter bland "bra-att-läsa-till-låtar" då jag inte har någon bra bild i datorn (: hehe!
Lite musik sitter aldrig fel ^_^

~ Intresseklubben ~

Ett program från Storbrittanien jag verkligen älskar är humorprogramet "QI" som leds av Stephen Fry. Ett program som innehåller både intressant fakta men framförallt en massa humor!
 
Nu igår hade SVT premiär på den svenska versionen av just QI som i den nya versionen heter "Intresseklubben". De har i stort sett kopierat hela QI bara att nu är det alltså på svenska. Direkt när jag fick nys om att det skulle göras en svensk version kände jag mig bara tvungen att se.
 
Måste säga att jag tycker de över lag gjort en bra version av orginalet. Men de inledde väldigt segt. Tog mer än halva första avsnittet innan det började bli roligt. Dessutom tycker jag det var ganska trist att den första inledande frågan kommer direkt från QI. Så det förstörde lite grann, de svarade typ samma felsvar och svaret visste jag ju redan bara för jag redan sett orginalet.
 
För att sammanfatta; inledde segt och trist, tråkigt att de körde samma fråga som QI men det blev bättre allt eftersom. Är inte helt såld på den svenska versionen men den är inte dålig heller. Hamnar någonstans i mellanlandet. Ska fortsätta kolla iaf, kanske blir det bättre? Sen är det ju alltid svårt att vara bättre eller åtminstone lika bra som orginalet. Britterna kan det där bättre ;)
 


~ Bored ~

Gosh, är så jädra uttråkad just nu! Vet inte vad jag ska hitta på.
 
Kolla film? börja på nytt drama? Anime? Manga? Fanfiction?
 
Har ingen lust med något men endå vill jag ju göra nått, wakaranaiii yoo~

~ Back To Reality ~

Konnichiwa!
Helgen redan här alltså och inte blir det något slappande inte. Drar till bibblan om några minuter, hoppas på att de har böckerna jag behöver idag. En bok som vi ska ha tills på måndag till seminariet finns varken att köpa eller låna någonstans, hur hade de tänkt att vi ska göra då? Kan ju inte direkt trolla fram en bok. Oh Well, lärarna vet kanske också att det inte finns?
 
Även om många kan tycka att det låter trist att plugga på helgen så tycker jag det ska bli ganska kul idag. Om jag nu hittar boken jag ska det vill säga. Annars kan det bli knivigt. Men ämnet på måndag är biblioteks historia och sucker för historia som jag är så ska det bli ganska kul ändå. Dessutom är det hur skönt som helst att bara sitta och läsa i lugn och ro i bibblan. Det är så skön stämning där.
 
Läser ju inte till bibliotekarie utan anledning ;) haha!
 
 
 

~ Sugar Overload ~

Enda sedan jag kom hit till Växjö har jag ätit minimalt, typ inte ätit något godis, chips eller druckit cola. Har bara inte haft något sug. Men ikväll blev det riktig frossa i allt sånt. Ujuj, så gott! Kände att jag efter den här tuffa veckan gjort mig lite förtjänt av något och det här behövde jag verkligen. Blir ingen vana men någon gång sådär måste man få unna sig något.
 
Så ikväll fortsätter jag njuta av socker i mängder för imorgon sätter pluggandet igång igen. Seminarium på G på måndag igen. Så jag tänkte helt enkelt flytta in i bibblan i helgen ;) haha!
 
Tycker den här bilden är så skrivande över hur det ser ut för mig just nu. Idag L - sötsaker i mängder och imorgon; Light - plugg (även om Lights och mitt "plugg" består av två heeelt olika saker, haha!)

~ A Cup of Coffee ~

Då var första seminariet överstökat. Gick mkt mer smärtfritt än vad jag hade trott innan. Så det var inte så farligt som jag trodde innan! Tycker att det gick riktigt bra och försökte prata för mig lite.
 
Efteråt gick jag med tre andra i klassen för en fika. Satt och pratade och tog det lugnt, rikitgt kul faktiskt. I vanliga fall hade jag kanske tackat nej men mitt mål är att försöka vara lite mer social nu. Måste komma över den här halvt sociala fobin jag har. Eremit som man är, haha! Måste faktiskt säga att det blir lättare och lättareför var dag. Vilket är härligt.
 
Planen för resten av dagen är att gå till Teleborg och hämta ut ett paket och köpa cola sen så ska jag bara slappa och inte tänka ett uns mer på skola och allt vad det innebär. Känner att hjärnan måste få tänka på annat också för annars kommer det aldrig funka i längden.
 
Så hare så gött så länge!
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

~ P3 ~


Där var den underbara timmen med k-pop på radion slut för den här gången. Hoppas de kommer spela mer i fortsättningen också! Det är tur att rummisen inte är hemma just nu för satt seriöst och fangirla ihjäl mig här på rummet, haha! När de spelade Mirotic på slutet trodde jag nästan jag skulle dö. Så många minnen! <3
 
Enda bummern var att de inte spela något med mitt älskade Super Junior. Men man kan ju inte få allt. Och dessutom verkade det som att fokus mer låg åt att prata k-pop än spela det.
 
Men som sagt; hoppas på mer k-pop i radio! Det är verkligen som en dröm som slår in ^.^
 
Så P3 ligger väldigt bra till hos mig just nu ;) haha!
 


~ K-pop på Radion! ~

Glömde nästan bort! Det kommer ju pratas och spelas k-pop på radion nu en timme(??) framåt. Älskar att P3 verkligen anamat den här genren nu. Hoppas de fortsätter på det viset! Det är lite grann som en dröm som slår in. Mycket måste jag nog ge cred (hoppas ni fattar vilket ord jag menar, vet inte hur det stavas, haha!)  till PSY som slagit internationellt med "Gangnam Style". Hoppas att kanske fler kan få upp ögonen för denna underbara musik.
 
Så ja, klicka er in på P3:s hemsida eller slå på radion!
Direktlänk här
 


Hatar dock att de uttalar k-pop med svensk uttal,
man brukar ju säga det på engelska. Låter så fult på svenska -_-

~ Teori om Teori ~

Åh äntligen hemma och ta det lugnt lite. Har varit i bibblan i stort sett hela dagen. Satt tillsammans med ett litet gäng från klassen och pluggade på inför seminariet imorgon. Känner mig lite mer med i matchen i vad vi ska kunna nu men det finns fortfarande många frågetecken. Dock verkar jag inte vara ensam om det, verkar som de andra också hade lite problem med samma saker.   Vi märker väl hur det går imorgon, har inga höga förhoppningar iaf. Känner mig mestan dummare ju mer jag läser, fattar verkligen nada. Texten är på engelska, jag förstår orden och meningarna men inte innebörden. Hoppas ni fattar vad jag menar med det...
 
Har i vilket fall varit en riktigt grym dag och kan känna mig nöjd.
 
Ajuste, vid tretiden var vi vid manifestastionen som Linnéstudenterna höll med tanke på den rådande bostadsbristen bland studenterna. Det är alltså an massa av studenter som inte får tag på lägenhet eller någonstans att bo här i Växjö och tvingas bo på akutboenden. Där får de ett liggunderlag att sova på och får sen inte komma in fören nio på kvällen. Så hela dagen måste de släpa på packning och annat. Många har ju också fått avstå sin plats på universitetet just på grund av att det inte finns någonstans att bo.
 
Så till protesten idag kom elever, både de som har och inte har bostad, för att få fart på politiker och andra. SVT och TV4 var där och intervjua och bevaka. Så får se om det kommer upp på TV något ikväll? Har ju inte TV själv men kanske kommer upp på Play-kanalerna?
 
Hoppas iaf att det här kan vara en bit på väg för att lösa det här stora problemet som Växjö och Linnéuniversitetet har. Är ju rent bedrövligt att man ska behöva tacka nej till sin plats bara för att man inte hittar någonstans att bo.
 
Bjuder på en oredigerad bild härifrån Växjö så länge.

~ I Wish ~

Känner att jag varit väldigt dålig på att uppdatera om k-pop på senaste tiden? Aja, skyller på att det varit mycket med skolan den här veckan. Men det jag tänkte dela med mig i det här inlägget var bara FT ISLAND:s teaser för deras kommande MV, I Wish. Det är också den låten som är titellåten till deras uppkommande fjärde album "Five Treasure Box".
 
 
Måste säga att jag älskar introt, känns väldigt spanskt? Såklart verkar resten av låten vara minst lika bra men det är just gitarrintrot som har fastnat i huvudet hos mig. Så bra! Ska bli kul att höra hela låten, can't wait!

~ Rooftop Prince - The End ~

Kollade klart på serien "Rooftop Prince" nu ikväll. Var tänkt att plugga men kände mig för distraherad av att ha slutat kolla när det bara var tre avsnitt kvar. För spännande helt enkelt! Så ja, nu kan jag lägga det åt sidan och börja plugga. Läsa lite sådär nu innan man ska sova.
 
Men efter nu ha kollat klart på Rooftop Prince så kan jag med lätthet säga att det hamnar på min top 5 lista, helt fantastiskt bra serie! Rekommenderar den varmt ^__^
 


~ Maybe I've Made a Mistake ~

Kanske jag gjort ett misstag i valet av det här programet? Har inte ens gått en vecka ännu men känner i hela kroppen att det bara inte känns rätt. Trodde det skulle vara mycket intressantare än vad det är. Det är inte så att jag tänker hoppa av nu, har helt enkelt lagt ner för mkt pengar för att bara sluta efter en vecka redan. Men helt ärligt - det känns inget bra.
 
Såg t.ex. fram emot föreläsningen vi skulle ha idag om bibliotekshistoria. Men asså, blä! Prata ju ingenting om bibliotekets historia. Bara en massa om bibliotekarieyrket i sig och lite om historia. Fick upp förhoppningarna ett tag när han tog upp rubriken "biblioteket i Alexandria" men det blev ju inget pratat om det heller till slut. What's up with that? Hade hoppats på att få höra om hur hela idén med bibliotek uppkom, hur det utvecklats osv. Men nej, inget sådant. Inte för att vara taskig eller så men föreläsarn var ju inte den roligaste figuren heller. Prata långsamt och tyst, kände bara "tycker han ens själv att det här ämnet är kul?". Är en lärare insprirerad och brinner för det han eller hon pratar om så smittar det ofta av sig på mig också. Då kan jag tycka att ett ämne jag innan hatade blir kul.  
 
Allt på den lektionen fick mig bara att tänkta tillbaka på alla underbart bra lektioner i naturkunskap jag hade under gymnasiet med våran grymma lärare Uffe. Han var verkligen perfekt och gjorde allt så himla bra och intressant. Och han verkligen brann för det han pratade om! Jag som inte ens tyckte om NK älskade de lektionerna med honom. Fick mig också att sakna Leif som jag hade i latin, grekiska och allmän språkkunskap. Hur härliga var inte hans lektioner liksom. I både latin och grekiskan var det massor med historia, och jag älskade varje sekund!  Fy fasen vad jag saknar gymnasietiden så här i efterhand. Vill bara vrida tillbaka klockan.
 
I ärlighetens namn valde jag det här programet baserat på att jag tänkte att det kommer att bli en del lediga jobb framöver och sen för att det verkade vara ganska så roligt och enkelt. Tror jag förvisso fortfarande, men att vägen dit skulle vara så tråkig hade jag ingen aning om. Vet inte om all leda ska vara värt det i slutändan?
 
Känner bara att jag vill läsa historia, arkeologi, kanske något människokroppen, ev. japanska eller koranska... sånna saker istället. Saker med faktaböcker, få bara gå in och lära årtal och viktiga händelser. Saker som betytt något för någon en gång i tiden. "Bibliotek -och informationvetenskap" känns så... luddigt, diffust...
 
Men det är liksom lite för sent nu. Och kan inte bara lägga av nu när jag betalt så jädra mkt pengar för både lägenheten och kurslitteratur. Jag vet inte. Hjärnan säger helt olika saker hela tiden. En del av mig vill vara kvar och kämpa lite till och en annan vill bara ge upp. Känner mig väldigt splittrad. Vara kvar och må dåligt eller ge upp och gå tillbaka till att inte ha en chans till jobb? Finns inte så många val känns det som. Hur jag än gör känns det som att jag ångra det.
 
Känner dessutom att jag bara ha någon att prata med här, face to face, om dessa tankar men vem skulle det vara. Ingen här. Och känner inte att jag kan gå in på så "djupa" tankar med någon i klassen heller.
 
Känns ensamt just nu, jävligt ensamt.
 

~ Study Hard ~

Idag står studeiteknik och bibliotekshistoria på schemat för förmiddagen.
Känns iaf som att man börjat komma igång nu (Y)
 
Hwaiting~! Haha!
 


~ Fattig Student ~

Sådär, då var kurslitteratur för typ 2000 spänn beställda. Vet inte om jag gjort ett stort misstag nu men får väl stå för det då. Men endå, att det ska behöva kosta så mycket för böcker man ändå bara ska använda en termin, sinnessjukt!

~ Coming Home... Maybe ~

Vi ska ju ha VFU, man kalla det typ praktik, vecka 41. Man ska själv söka plats att va på... Så jag tänkte jag ska försöka söka på något bibliotek hemma i Oxelösund/Nyköping. Så förhoppningsvis kan jag få vara hemma under den veckan. Skulle vara riktigt skönt att ta två flugor med en smäll liksom; få vara hemma igen samtidigt som jag får min praktik klar.
 
Så ja, om allt går som det ska så kanske jag kan få vara hemma v 41 åtminstone! ^__^
 

True Story... (Da picture)

~ Trött ~

Har inte ens satt igång med självaste kursen och utbildningen än men jag är helt slut redan. Känner att jag mest bara vill gå och lägga mig just nu. Haha, hur ska detta gå i fortsättningen om jag redan nu är så här trött?
 
Men men. Var iaf till den där cermonin för nya elever som skulle vara klockan ett. Trodde det skulle hålla på ett tag men det  var ganska snart över. Rektorn prata lite och även nån från Växjö kommun och sen en från Linnéstudenterna. Därefter kom höjdpunkten på programet. Tre stycken killar körde sån här parkour tror jag det heter. Riktigt grymt faktiskt! Synd att man inte hade någon filmkamera eller så bara.
 
Linnéuniversitetet har ju kört det där med parkour på sin reklamfilm för skolan så antar att det var därför de hade med det idag också. Kolla in själva:
 
 
Jaa... och efter det hängde jag med några andra från klassen som också var där. Som jag sa i förra inlägget - sjukt trevligt människor! Som det är nu så kommer jag nog att trivas. Men vi märker hur det går när skolan kör igång på allvar.
 
 

~ Första Dagen ~

Hello!
Då var första "lektionen" eller informationen eller vad man ska kalla det avklarat. Det blev mycket info att ta in måste jag säga. Mitt huvud känns som att det ska explodera, overload i hjärnkontoret, haha! Men även om jag fortfarande känner att det här programet kommer att bli jävligt tufft så verkar åtminstone klassen vara riktigt bra. Har bara pratat med några stycken men de verkar bra allihopa.
 
Älskar också mängden av olika typer av människor, det är folk i min egen ålder men också upp mot 30+, alla har också olika stilar vad kommer till kläder, piercings osv. En riktigt hopplock av människor helt enkelt, så man behöver ju inte känna sig udda på något vis ^__^
 
Nej, men kan nog bli riktigt bra det här!
 

Blir bara en kort visit hemma för lite lunch, ska tillbaka till ett igen.
Tar med kameran ifall jag bestämmer mig för att gå till slottet igen, eller om det blir nått annat.
Vem vet..

~ What Have I Done ~

Ujuj, bara lite mer än någon timme innan första dagen på universitetet. Kan inte säga att jag känner speciellt lugn. Magen är helt i uppror och hjärtat slår i 180. Vad fan är det jag har gett mig in på? Uhuuhh~~ T___T
 
Sitter och försöker peppa igång lite med hjälp av den här nya låten och musikvideon med B.A.P!
Enligt mig bästa rookie-gruppen i år ^__^

~ I'm Walking ~

Tjo!
Så, lite hurtig blev man idag iaf. Bestämde mig för att gå upp till slottet. Låg inte alls så långt bort som jag först trodde. kanske max 5 min? Sluta dock med att jag gick runt typ hela Trummen (sjön heter så) vilket tog si sådär en timme.
Måste säga att Växjö är grymt vackert. Tror det är den vackraste staden i Sverige jag varit i än så länge! Fin miljö, vackra byggnader och slottet sen - som taget ur en sagobok! Tyvärr var jag klantig nog att glömma kameran, men nästa gång så!
 
Aja, det var allt för tillfället det. Ska äta lite mat och kolla vidare på "Rooftop Prince".
 
Hare Gött!
 

Känner mig typ lika nöjd som hunden, haha!

~ Rooftop Prince ~

Har nyss börjat kolla på det koreanska dramat "Rooftop Prince". Har hört många prata om serien och sagt att den är bra. När jag kom över några av låtarna från soundtracket kunde jag inte längre låta bli, så jag satte helt enkelt igång att kolla på serien.
 
Allt börjar med att kronprinsen(Micky Yoochun) till kungadömet i Joseon-perioden tillsammans med tre följeslagare försöker lösa mordet på kronprinsessan. Under sin undersökning förflyttar de sig av någon anledning 300 år framåt i tiden, till dagens Seoul. De landar då i i en lägenhet som tillhör Park Ha(Han Ji Min), och den här lägenheten är alltså placerad på ett hustak och därav namnet till serien "Rooftop Prince".
Efter mycket om och men så väljer Park Ha att tro kvartetten om att de verkligen är från Joseon och blir deras ledsagare (eller vad man ska kalla det) som hjälper dem att ta sig runt i det högteknologiska Seoul.
 
Som sagt, har nyss börjat kolla men måste säga att jag redan nu älskar den här serien! Så sjukt rolig!
 

~ Tjocktröjja ~

Härligt när lägenheten är så dåligt isolerad att man ligger och huttrar av köld på mornarna. Det är inte ens vinter än! Dessutom är det ganska unikt med tanke på att jag sällan fryser. Fettet på kroppen brukar skydda mot kylan ganska bra ;) haha!
 
Men man får väl se det positiva i det. Då får man krypa långt under täcket och bara kura ihop sig till en boll - mys! Och dessutom får man en ursäkt att sitta med skönaste myströjjan så här på morgonkvisten. Så det är inte bara negativt det här.
 
Fast samtidigt får det mig att undra; om det är så här kallt redan nu,
hur blir det då när det verkligen är vinter?
 

 

~ In The Shadows ~

Tog med mig kameran igår när jag var ute.
Blev inga jättebra bilder så men lägger upp dem ändå.

Behöver åtminstone inte sitta här och sakna skogen där hemma. Är så himla vackert överallt!
Får mig att sakna hundarna där hemma. Hur härligt hade det inte varit att gå med dem här?

~ Sometimes put aside, but never forgotten ~

Oftast är det k-pop som gäller för min del i musikväg. Men har märkt att varje gång som något händer där jag känner mig nere och otrygg så går jag tillbaka till "gamla rötter". Nu när allt är osäkert och nytt kommer de där låtarna fram som jag lyssnade på under en annan tuff period i mitt liv - högstadiet.
 
Har blivit en hel del Linkin Park, My Chemical Romance, The Used och Slipknot m.fl. Banden jag lyssnade troget på under flera års tid. Oavsett hur mycket jag byter mellan genre så kommer jag alltid tillbaka till dem. Det är låtar som haft en så stor betydelse för mig. Även om jag slutar lyssna på dem så är de aldrig bortglömda. För alltid en del av mig och min historia.
 
Forever a part of me.
 
En av många favoriter <3

RSS 2.0