Japan: Dag 3

När vi väl kom iväg från hotellet idag så blev det först en snabb tripp till Shinjuku igen. Besökte idag 'Tokyo Metropolitan Governant Building' där det på 44:de våningen är öppet för allmänheten att åka upp för att se Tokyo från ovan. Det är helt gratis att åka upp där och utsikten är oslagbar. Tyvärr var det väldigt regnigt och mulet just idag så vi kunde t.ex. inte se varken Tokyo Sky Tree eller Mt. Fuji idag vilket ska gå när väderförhålladena är bättre. Var riktigt häftigt att åka så högt upp, tror aldrig jag varit högre än sjunde våningen annars i en byggnad. 
 
Som sagt, inte världen bästa väder direkt... Men uttsikten var det inget fel på för det! 
 
Innan vi åkte vidare mot nästa ställe blev det lite mat vid regeringsbyggnaden; (tror det hette) tonkatsu teishoku. Tonkatsu är själva köttet och teishoku står för att det kommer med ris och miso-soppa - en full måltid med andra ord. Så fruktansvärt gott! Tonkatsu är någon jag skulle kunna äta varenda dag, mums! 
 
 
Efter Shinjuku bar det iväg mot Shibuya. Där blev det en nästan obligatorisk tripp mot det berömda shoppingcentret 'Shibuya 109'. Det är helt sjukt egentligen, 9 våningar med bara kläder, smycken, smink, underkläder och massa annat smått och gott. Fanns egentligen inte så mycket för mig att handla eftersom de mesta utav kläderna är för små men det var kul att se alla olika stilar. Fick nöja mig med att köpa två rosetter till håret, brukar i vanliga fall inte använda det men de var så fina att jag kände mig tvungen att handla! 
 
Dagens små inköp från diverse butiker
 
Som avslutning blev det det jag varit lite orolig för - sushi. Vi gick till ett ställe som hette 'Genki Sushi' där man på en egen bildskärm kan beställa det man vill ha. Efter en stund kommer sedan det man beställt på ett rullband som finns framför bordet där man sitter. Förutom sushi fanns det även att beställa bl.a. miso-soppa, dricka och efterätt.
 
Men tillbaka till sushin då; det var, hör och häpna, super gott! Åt så det kändes som att magen skulle spricka. Trodde aldrig att jag skulle tycka om det men sushin på Genki Sushi var såååå god! Måste tillbaka någon mer gång innan vi åker hem igen. 
 
Yes, förutom sushi blev det också en drink med shochu och citron + lite efterrätt på det. Nog fick jag äta mig mätt idag allt, haha! 
 
Blir mycket prat om mat märker jag nu men det är ju typ halva grejen med Japan - all den goda maten! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0