Japan: Dag 4

Blev en heldag i Harajuku idag. Tror det är första gången vi höll oss till en och samma stadsdel under en dag. Hann dock inte gå till Takeshita-dori men vi har redan planer för att åka tillbaka igen nu på söndag då det finns chans att få se cosplay! 
 
Just idag bar det först av mot ett ställe som jag läänge viljat se; Meiji Jingu. Beläget i en skog/park mitt i centrala Tokyo ligger detta vackra tempel. Det första vi möttes av var den gigantiska torii som pryder ingången till skogen och vägen mot Meiji Jingu. Min förhoppning med besöket var att få skymta ett äkta shinto bröllop och det fick jag också, typ.. Fick i alla fall se brud och brudgum med sina traditionella kläder på! Hoppades att jag skulle få se det men trodde inte att jag faktiskt skulle få se det, så nu är jag glad! haha! 
 
 
Efter vi varit vid Meiji Jingu gick vi vidare mot shoppinggatan i Harajuku. Hittade otroligt nog en kofta som passade mig på ett av köpcentrumena vi var inne på! Japan slutar aldrig att överraska mig. Spenderade sedan typ en timme bara inne på butiken Oriental Bazaar - fanns så mycket fint där inne att det blev svårt att bestämma sig! Men det blev till slut bl.a. en kimono inköpt. Vet inte när jag någonsin kommer få någon användning av den men det kändes som ett måste att köpa. 
 
 
Sen måste jag ju avsluta med lite matbilder också! haha! Till lunch blev det Omuraisu vid Meiji Jingu.  Middagen bestod av Okonomiyaki. Båda rätterna är sådant där som jag viljat prova i flera år, det är liksom två rätter man bara måste testa när man är i Japan! Så även idag har jag fått äta mig mätt på en massa god mat! 
 
Omuraisu; omelett fylld med "fried rise" och toppat den här gången med biff curry
 
Okonomiyaki; Man får en skål med alla ingredienser som man blandar ihop och sedan steker själv på stekbordet. Toppas sedan med majonäs och lite annat smått och gott ;) Folk brukar säga att det är som en slags pannkaka men jag skulle nog snarare säga att det är mer som en raggmunk fast med mer innehåll då. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0