The story

Har gett mig på ett nytt litet projekt igen. Började igår med att skriva en liten berättelse, en fanfiction faktiskt. Vet ni inte vad en fanfiction är så kolla upp det, orkar inte förklara.
 
I början av veckan medan jag jobbade började en handling att växa fram i huvudet. Kände igår att jag var tvungen att försöka få ner den på papper, svart på vit. Det är svårare än vad jag trodde att det skulle vara. Skriver ju dessutom på engelska så bara det höjer svårigheten för min del en aning. Samtidigt känns det roligt att försöka sig på den här skrivarformen. Framförallt är det roligt att se en berättelse växa fram, långsamt förvisso, men den växer till sig i alla fall.
 
Än så länge har det blivit runt två sidor, 1000 ord. Det går som sagt långsamt men har heller inte riktigt haft skrivarron eller tiden att bara skriva och fundera. Hoppas på att kunna ge mig mer tid i helgen att bara gå in i denna nya värld. Det kanske blir en total flopp alltihopa, det kanske blir superbra. Allt jag vet är att jag vill ge det ett försök. Att skriva en längre story är något nytt för mig, något jag inte vågat testa mig på ännu. Så jag skriver, bara för att se var det kan leda mig.
 
Har alltid tyckt om att skriva. Kan inte påstå att jag är vidare bra på det men det ger mig ro. Nästan alltid när det blir för mycket tankar i huvudet om kvällarna kan jag plocka fram mitt anteckningsblock och bara skriva. Det är något terapeutiskt att få ner sina tankar på ett stycke papper. 
 
Jag ger den här formen av skrivande en chans. Det är ändå inget som jag kommer dela med mig av, skriver mest för min egen del, för att se hur långt jag kan ta det. Men visst, känner jag mig tillräckligt nöjd så kanske den hamnar uppe på någon fanfiction-sida... Only time will tell...
 
 
 

I keep thinking of you, it wears me out

I used to live such a life, always by myself
I once believed that you were my savior
Before drifting away
 
I was able to smile, when I was looking at you
You had became my little shelter
Before drifting away
 
Kyuhyun (Super Junior) - I Was once by your side
 
 
 
 

15 minutes

Förra veckan blev något utav en katastrof för min del, rent viktnedgång och träningsmässigt. Tappade motivationen totalt. Den här veckan känns det mycket bättre, som tur är. Nu är det precis som det var innan; har mer energi, ork och motivationen är på topp. Great!
Har hittills den här veckan t.ex. kört 5 km jogging igår och sedan intervallträning/styrka idag. Körde 9 km/h 30 sekunder varvat med 12 km/h i 30 sekunder. Höll bara på med intervallerna i en kvart men kände mig helt slut efteråt. Planen just nu är att köra på intervallträning även på torsdag eller fredag igen. Även om det är sjukt jobbigt så känns det sååå bra efteråt! (:
 
 
 
 
 

No connection

Mobilt bredband alltså... Superbra då man kan ta med sig det överallt, när man reser osv. Men när man typ mer eller mindre lever på att lyssna på musik via youtube är det verkligen värdelöst. Det har släppts massor med nya musikvideos och låtar den senaste veckan och inte kan jag kolla på något. Skulle lika gärna kunna vara utan internet helt och hållet. Räknar ner till månadsskiften då internethastigheten blir normal igen. Suck.  
 
Haha, har inget vettigt att delge mig av egentligen.
Är bara det att jag långsamt håller på att dö när internet inte fungerar i den hastighet jag vill...
 
Och ja, jag är beroende av internet.. ganska rejält. Sad but true.

Snowy Owl

Har under hösten/vintern haft ett litet projekt; ska måla två ugglor  till en kvarn som släkten har ute vid sommarstugan. Det är en planka som suttit bak på den här kvarnen. Min idé var att istället för att måla en typ av uggla på båda sidor så ska jag göra två olika; en fjälluggla och en hökuggla. Tänkte att det skulle vara lite mer intressant om man ser två olika ugglor beroende på var kvarnen vrider sig med vinden.
 
Har knappt målat sedan gymnasiet men gav mig ändå på det här lilla projektet. Har aldrig varit speciellt duktig på det men roligt är det i alla fall. Det här egna lilla projektet är mest en kul grej, förhoppningsvis blir slutresultatet inte allt för dåligt heller.
 
I vilket fall. Den ena ugglan fick jag äntligen tid och lust att ta mig an att göra klart idag. Började måla på fjällugglan i julas men det var alltså inte fören idag som den blev helt klar. Den kanske inte är riktigt korrekt med hur en riktig fjälluggla ser ut men känner mig ganska nöjd med den ändå, speciellt med tanke på mina bristande kunskaper i att måla.
 
 
Lite smådetaljer kvar men annars så (:
 
 

Slowly

Från nästan -2 kg förra veckan till -0,2 den här veckan. Är dock inte så förvånad. Gick upp de två kg som jag hade lyckats gå ner redan efter förra helgen. Så den här veckan blev jag ju tvungen att gå ner samma kg en gång till. Får hoppas att jag kan ha lite mer självkontroll den här helgen. Har ingen lust att hålla på att hoppa upp och ner i vikt med samma två kg en omgång till.
 
Den här veckan kunde kanske gått bättre ändå men tränings motivationen har inte infunnit sig riktigt. Hoppas på att jag ska orka att träna så som jag gjort de andra veckorna innan den här. Är inte bra om jag börjar slappa för mycket med träningen. Vill inte göra mig själv besviken för typ hundrade gången om jag börjar gå upp i vikt igen. Har fått nog utav att må dåligt över min vikt!
 
Ny vecka - nya tag!
 
 
 
 

日本語

Trodde ett tag att våren var på ingång men istället tycks det ha blivit höst. Det bara regnar och regnar hela tiden. Var svinkallt att gå till jobbet i morse. Brr.. Ingen idé att göra något utomhus idag i alla fall.
 
Spenderade några timmar efter jobbet med att plugga lite japanska. Har knappt tränat någon japanska sedan jag slutade gymnasiet så behöver fräscha upp minnet lite. Hade dock inte glömt så mycket som jag trodde att jag hade. Men det är ju ändå bra att repetera lite extra. Något jag idag märkte att jag måste träna mer på är japanskans ena skriftspråk, katakana. Kommer fortfarande ihåg en hel del men det är några tecken som totalt raderats ur hjärnan, haha!
 
Ja... det var väl vad jag hade att dela med mig för tillfället. Händer inte så mycket häromkring om man säger så.
 
 
 
 

My eyes were blinded in happiness so I couldn’t see your heart

Kan inte välja vilken version jag gillar bättre så jag lägger upp båda här;
både Yesung & Zhoumi är ju medlemmar i Super Junior(M) i vilket fall liksom! (: Haha!
 

Back on Track

Den här veckan har känts fruktansvärt motig; ingen ork att träna. Lyckades tvinga mig till att träna i måndags och tisdags bara av ren envishet. Men igår tog det totalstopp; hela kroppen bara skrek "neej, jag vill inte". Men att inte träna igår verkar också nu i efterhand varit en bra idé. Idag kändes allt mycket bättre igen. Motivationen och orken kom åter tillbaka. Kan säga att jag tog igen den förlorade tiden igår då det blev hela 2 timmar på gymmet idag. Körde crossen i 45 min, 45 min powerwalk och det roligaste av allt var att jag precis som i måndags lyckades jogga 5 km utan att stanna.
 
Det kändes hur bra som helst under tiden jag tränade. Visst kände jag mig sjukt trött men det kändes roligt att träna igen. Men så fort jag hade stannat löpbandet trodde jag att ryggen skulle gå av. Var så fruktansvärt trött i ryggmusklerna så jag vet inte vad! Tog mig bra mycket längre tid än vanligt att gå hem efteråt; det gjorde så ont.
 
Känns bättre nu igen men det är lite ömt ännu. Känner dock att det var värt det. Är trött som tusan men känner mig samtidigt stolt över mig själv. Nu gäller det att fortsätta kämpa på! (:
 
 
 
 

Walking towards a better life

För första gången på länge gick jag inte till gymmet för att träna. Snodde istället pappas och hans sambos hundar och gick på en lång promenad. Det kändes bara idiotiskt att stå på ett löpband inomhus när solen för en gångs skull faktiskt är framme. Visst, det går inte lika fort att gå när man har hundarna med sig men det är roligare än att gå själv åtminstone. Blev i vilket fall en promenad på 9 km! Jobbigt var det men ack så skönt det är nu efteråt.
Ska äta och ta det lugnt nu, ses!
 
Räknar la bara av så bilden i mitten är inte riktigt korrekt, men 9 km ungefär ska det vara!
 
 
 

I did it!

Ett mål avklarat; orka jogga 5 km! (:
Benen känns som gelé just nu men känslan av att ha lyckats uppfylla ett mål är sååå värt det.
Gårdagen i Linköping

Som jag skrev igår blev det en tripp till Linköping igår med både shopping, god mat och musikalen 'Jesus Christ Superstar'. Det var jag som körde både dit och hem; bra träning för mig då jag inte får chansen att köra lite längre sträckor så ofta. Dessutom fick jag träna mörkerkörning vilket jag heller inte gör allt för ofta. Tycker det gick väldigt bra och blev förvånad över hur lätt det var att hitta till Cloetta Center.
 
Åkte alltså med min faster och pappas sambo. Vi började med att gå lite i affärerna inne i centrum. Var första gången jag var inne i centrala Linköping, i vanliga fall håller vi oss mest till utkanten av staden. Har alltid sagt att det är Norrköping jag skulle vilja flytta till men nu ligger Linköping också högt på min lista (det är något med Östergötland tydligen, haha!).
 
Hur som helst. Vi passade på att äta gott och också shoppa lite. Hade lite saker jag ville få köpt innan Japan-resan i vår och en ny pyjamas var ett av dem. Hittade till slut något som funkande inne på H&M av alla ställen; jag som aldrig hittar något som passar mig där inne! Men ska man vara lite rättvis så går det ju heller inte riktigt att jämföra utbudet i Nyköping mot Linköping heller. Köpte även en lite tjockare tröja med 3/4 ärmar. Riktigt nöjd med mina köp!
 

Men det som vi från första början åkte till Linköping för att se var ju musikalen "Jesus Christ Superstar' med Ola Salo i huvudrollen. Fick tag på riktigt bra biljetter nära scenen. Tyvärr hade jag en lång snubbe framför mig så såg ibland inte vad som skedde på delar av scenen. Det gjorde dock inte så mycket då de hade satt upp bildskärmar på båda sidorna av scenen som man kunde snegla upp på emellanåt.
 
Musikalen i sig var helt fantastisk! De två timmarna som det höll på försvann på ett nafs, tyckte det nästan gick för fort. Vill se mer! Vissa scener satt jag med gåshud över hela kroppen. Så bra, så bra! Förstår varför folk går och ser om föreställningen flera gånger om, skulle lätt göra det samma om chansen skulle ges.
 
 

Jesus Christ Superstar

Snart bär det av mot Linköping där jag tillsammans med pappas sambo och min faster ska se på musikalen
'Jesus Christ Superstar' med Ola Salo i huvudrollen! Ska bli så grymt roligt! ^^, Wiihoo!
 
 

Just... wow...!

Haha, när jag tror att det ska gå åt helvete med viktnedgången så går det istället typ hundra gånger bättre än väntat; har gått ner nästan 2 kg den här veckan! Dessutom har jag minskat ytterligare 1,5 cm runt magen!! Kan verkligen känna mig nöjd med den här veckan. Haha, fattar ingenting...
 
Läser jag igenom mina resultat för de senaste 5 veckorna har jag totalt minskat 5,5 cm runt magen och gått ner 8,3 kg! Inte illa om jag får säga det själv. Har inte vägt så här "lite" sedan... nian... åttan? Hoppas jag kan fortsätta minska ännu mer nu så jag når min målvikt på 80-85 kg innan årets slut. Går det i det här tempot så kommer jag definitivt lyckas. Men, det kan hända mycket under ett år... Ska i vilket fall fortsätta kämpa vidare - det är ett som är säkert!
 
 
 

It still hurts

Grått och tråkigt ute och inte kan man gå och träna heller. Även om knät känns bättre än igår så gör det fortfarande ont. Hoppas det går över snart; har ingen lust att vara skadad just nu. Har nämligen ett viktmål som jag gärna vill nå innan Japan-resan...Oh well, blir väl vila i helgen så är knät förhoppningsvis bra till på måndag
igen.

Damn it...

Ingen träning för mig idag. Har haft ont i knät hela dagen. Stundtals har det nästan känts som att det brinner i knät. Som att det inte räckte med det håller ryggen på att ta livet av mig; känns som att den ska gå av på mitten eller något. Ingen bra dag för mig idag med andra ord.
 
Struntar i hur viktnedgången går den här veckan, tänker inte tvinga mig till att träna när kroppen uppenbarligen inte vill. Lite tråkigt att inte kunna träna, visst, men måste lyssna på kroppen vid sådana här tillfällen. Vet att om jag tränar när knät gör så här ont nu kommer jag få det ännu värre efteråt. Bättre att vila nu och inte göra en ev. skada värre genom att belasta knät i onödan.
 
 

OS Hockey

Vilken timing man har ibland; kom hem från Nypan precis i tid för att se Sveriges första match i det här OS:et (:
Bryr mig inte så mycket om Vinter-OS i övrigt men hockeyn får man inte missa! ;)
 
 

Energy

Fy tusan vad det kändes segt att träna idag. Orkade inte alls att träna i samma tempo som jag gjort tidigare i veckan. Tror det är dags att ta ett litet break från att joggingen. Kroppen behöver vila. Imorgon får det därför bli styrketräning istället för kondition.
 
Nu ska jag ta en snabbdusch och sedan bär det av mot Nypan för att träffa Manda (:
Ses! 
 

P.S. I Love You

 
Denna mannen alltså <3
Jobbig video att ta sig igenom dock, tårarna bara rinner.
 

Quick Update

Blir kanske lite tjatigt att läsa om vad jag gör på gymmet allt jämt. Men det här med bloggandet fungerar lite som en dagbok/träningsdagbok för min del.
 
Hur som helst, idag blev det fokus på styrka och intervall. Framförallt armmusklerna fick sig en riktig omgång, fattar fortfarande inte hur jädra svag jag är i just armarna. Men men, med lite mer träning ska det nog bli fason på dem också. Sedan körde jag alltså intervallträning på löpbandet; körde på 30 sek 8,5 km/h och 1 min 10 km/h i 15 minuter. Bara för att ha något att jämföra med kan jag ju nämna att jag i vanliga fall kör på 9 km/h när jag bara joggar.
 
Nu tänker jag spendera resten av dagen på soffan med en bra bok (:
 
 
 

Let it go

Älskar Bohyungs version av den här låten, hennes röst <3

Run for it

Vet inte varför jag alltid ska bli så nervös för minsta lilla. Imorse t.ex. kunde jag inte gå runt och tänka på alla möjliga saker som skulle kunna gå fel i Japan. Kunde inte sluta tänka på pengar, transfer mellan hotell och flygplats, språket osv osv. Blir så trött på mig själv. Varför kan jag inte bara få se fram emot resan med glädje istället för att ge mig själv ångest över det? Det här är något jag önskat få göra i år och när den väl är på väg att gå i uppfyllelse så vill jag nästan inget annat än att bara springa och gömma mig. Förstår mig inte på mig själv ibland... Varför kan jag inte bara vara lite "normal" och se fram emot något helhjärtat utan att börja förstöra allt för mig själv?
 
Behöver lära mig att bara slappna av och låta saker och ting hända istället för att tänka 10 steg framåt i allt jag gör.
 
Hur som helst. Det gjorde mig gott att komma iväg till gymmet. När jag tränar släpper jag alla negativa tankar och stressmoment. Bara fokuserar på det jag ska göra där och då. Det är den stunden på dygnet som jag bara kan få släppa allt runt omkring mig och bara vara i nuet. När jag är i gymmet bryr jag mig inte längre om alla de saker som gör mig stressad och rädd. Gymmet har blivit för mig vad stallet var när jag var yngre; en plats där bara nuet existerar.
 

Idag blev i vilket fall det här gjort på gymmet:
Cross: 10 min
Gång: 10 min
Joggning: 40 min (utan stopp!) (:
 

En Söndag

Jaha, då har även den här söndagen bara flugit förbi. Hur hemskt det än låter så har jag inte lyckas att så mycket som att sätta min fot utanför dörren idag. Fastnade totalt framför datorn. Sedan det blev klart att det blir Japan i slutet på april har jag inte kunnat tänka på det; har letat runt på nätet efter vägbeskrivningar, info om tåg-systemet, sevärdheter, mat osv. Vill vara så väl förberedd som det är möjligt att vara innan vi åker. Men det känns som att jag börjar få lite mer koll på läget nu i alla fall.
 
 

Japan!

Wihoo! Hotell och flyg är nu bokat. Den 19 april sticker jag och en fd. klasskamrat från gymnasiet till Japan. Kommer vara där i två veckor. Kommer bli så sjukt roligt. Det här något jag vilja i flera år.
 
Samtidigt som jag ser fram emot det här så känns det också väldigt läskigt. Jag kan ju inte påstå att jag är den mest äventyrliga personen av mig så det här går emot allt som är jag. Men det känns bra att gå emot rädslan för en gångs skull. Brukar annars säga "nej" till saker och ting bara för att jag är rädd.
Vet inte hur många gånger jag efteråt ångrat mig för att jag inte tog chansen när den gavs. Erbjudandet att åka till Japan var ett sådant perfekt exempel. Den kompisen som jag mest pratat om Japan med och som jag vet har ett lika starkt intresse som mig kunde inte följa med den här gången. Hade det varit mitt gamla vanliga fega jag hade jag sagt nej till att åka, bara för att hon inte följer med. Men den här gången kände jag bara att "gör jag inte det här nu kommer jag att ångra mig resten av livet". Jag orkar inte gå runt och ångra mig för saker längre!
 
Känner mig stolt att jag vågade hoppa ut i det okända den här gången. Men visst är jag rädd, livrädd till och med. Kommer åka till ett land som ligger långt från Sverige, kulturen och språket är helt olikt det jag är van vid och dessutom åker jag med någon som jag inte känner så jätteväl. Men det får helt enkelt bära eller brista den här gången. Allt jag vet är att det kommer bli ett äventyr och en chans för mig att få upptäcka världen. Jag vill vara en person som inte låter sig styras av sina rädslor utan bara gör det som hon själv vill. Har inga nyårslöften i år men om det är något jag vill så är det just det; sluta vara så förbannat rädd för allt!
 
 

Underbart

Yes! -1,5 kg den här veckan! Har nu gått ner 6,5 kg på en månad (: Inte illa om jag får säga det själv!

Who would've guessed

Så sjukt trött. Har suttit i flera timmar och bara letat och letat men det har inte gett mycket resultat. Vill bara få det här gjort nu så jag kan gå vidare. Känns nästan som att det inte kommer bli något. Vem kunde någonsin ha anat att det skulle bli så här mycket jobb...
 

One step forward, two steps back

Något gym blev det inte idag i alla fall. Istället blev det en fika på stan. Kanske inte det bästa valet men må så vara. Gott vare i alla fall! haha! Tar inte så hårt på det. Att ta en fika någon enstaka gång är inte hela världen, hade varit värre om det skedde flera gånger i veckan.
 
Har annars spenderat dagen framför datorn; planerande och drömmande. Inget är hundra ännu men om allt går som jag vill kommer en väldigt spännande sak att ske i April...
 
 
 

Walking

Brukar köra ca 50 min på gymmet i vanliga fall, idag blev det lite längre. Började med 30 min på cross för att sedan avsluta med en timme powerwalk. Med andra ord blev det bara sådär 40 min mer än vanligt idag, hehe. Känns bra.
 
Imorgon blir det endast styrketräning. Måste låta fötterna vila lite nu. P.g.a dåliga skor har jag fått världens vattenblåsa under vänsterfoten, gör sjukt ont när man går på den.
 
Men men, kan känna mig nöjd över det jag fått gjort idag i alla fall (:
 
 

Vardagslyx

Frödinge ostkaka med hallonsylt, mums! <3

Ingen mer sovmorgon

Då var det slut på mina sköna sovmorgnar. Har under den senaste veckan fått börja 1,5 timme senare. Har varit sjukt skönt att få sova lite längre. Men, från och med morgon måste jag alltså börja kl. 6 igen.
Har ju ett vikariat just nu då hon som jobbar där har varit sjukskriven. För två veckor sedan började hon så smått komma tillbaka; först genom att jobba samtidigt som mig och sedan att hon gick själv första 1,5 timmen på morgonen (därav att jag fick sovmorgon). Tyvärr blev hon sjukskriven igen idag, dock bara en vecka vad det är sagt för tillfället.
 
Känner mig lite delad i vad jag tycker om det här. Är ju självklart glad över att jag får mer jobb men samtidigt tycker jag det är fruktansvärt trist för hennes skull. Vet inte om jag ska vara glad eller besviken just nu... haha!
 
 
 

Working Out

Kunde inte låta blir; slutade med att jag joggade en stund i alla fall idag. Men ingen smärta idag så tror det är ganska ok ändå. Blev annars mest styrka. Märkte ganska snart att jag är sjukt svag i mina armar. Får ta och bli mer fokus på armmusklerna hädan efter. Men för att kort sammanfatta dagens träning så blev det 30 min gång, 15 jogging + styrketräning.
 
 

The reason I’m living is because of you

 
B.A.P:s senaste låt/video är så grymt bra att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Det lite mörkare Metallica-soundet blandat med Bang Yong Guks grymma rap och videons upplägg; allt med den här videon är ren perfektion. L.O.V.E IT!
 
B.A.P överträffar sig själva gång på gång på gång.
Blir lika imponerad varenda gång de släpper en ny musikvideo.

Run for your life

Är helt slut! Körde ett pass på gymmet direkt efter jobbet så kom nyss hem. Körde ungefär samma sak som igår; 15 min cross, 20 min jogging och 15 min gång. Planen från början var att jogga i alla fall en halvtimme men fick så jädra ont i fotleden efter en kvart att det bara var att ge upp. Ville inte fortsätta springa och riskera att bli skadad (har ingen lust att vara borta från träningen mer än jag redan har!).
 
Imorgon får det bli mer fokus på styrka än kondition.
 
 
 
 
 

You let my heart flutter with words you've practiced


Feelin' Good

Trodde aldrig att jag skulle komma att älska att träna så mycket som jag i nuläget gör. Lyckan var total när jag äntligen fick gå till gymmet igen efter en vecka utan någon träning alls. Trodde att konditionen skulle vara tillbaka på noll igen efter uppehållet men det hade inte ändrats mycket som tur var.
 
Körde inte fullt ut idag då jag som sagt varit ifrån träningen nu men det blev i alla fall 20 min cross, 10 gång och 25 min jogging! Det roligaste av allt med att ha börjat träna mer regelbundet är att konditionen har blivit bättre än vad den varit på länge. Bara det faktum att jag orkar jogga utan att det känns som att jag ska dö efter 5 minuter känns hur fantastiskt som helst.
 
Nu är det bara att fortsätta. Har ett mål på att gå ner ytterligare 7 kg innan april som jag hoppas kunna uppnå.
 
 

It's going down

Helt otroligt; har gått ner 0,7 kg den här veckan! Tycker själv att det är ganska bra med tanke på att jag inte kunnat träna något. Förhoppningsvis kan resultatet bli ännu bättre nästa vecka då jag äntligen kan börja träna igen! Yey!

RSS 2.0