Birdman

Så, var ju och såg på filmen Birdman igår på bio. På en onsdag. Mitt på dagen. Helt själv. Inget konstigt med det. Kändes bara rätt att spontant göra något annat än att bara åka direkt hem efter jobbet och sitta framför datorn (tragiskt liv I know!).
 
Hur som helst. Måste säga att filmen lämnade mig lite... förvirrad. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Den är var ju inte direkt dålig men det var inte heller så bra att jag känner att jag absolut måste köpa DVD:n eller ens se den igen. Så med det sagt kan man väl konstatera att jag inte direkt älskade filmen. Med tanke på allas kommentarer om den hade jag höga förhoppningar men lämnade mest bion med en känsla utav besvikelse.
 
Det fanns inget fel med vare sig skådespelarna eller specialeffekterna. Tyckte den var häftigt filmad då det kändes som att allt var inspelat som en "one take", utan några tydliga klippningar. Men det är väl typ allt. Det är en snygg film men handlingen gjorde ingenting för mig. Jag är väl för trög för den här typen utav film, vad vet jag. Kände mig mest uttråkad och förvirrad. Jag förstår vad filmen ville få sagt med den mänskliga rädslan för att bli bortglömd, ensam osv. men ja, mer än så vet jag inte. Hela filmen kändes i slutändan ganska intetsägande för min del.
 
Kanske skulle det ha varit annorlunda om jag hade någon anknytning till Michael Keaton (Batman) eller någon av de andra "superhjälte-filmerna". Kanske hade budskapet blivit tydligare då. Jag vet inte. Äsch... vad jag försöker säga är att jag inte förstår varför den har fått så mycket priser och positiv kritik. För min del gjorde filmen ingenting för att göra mig berörd eller känna någon slags empati eller förståelse. Kände mig mest helt blankt efteråt bara.
 
 
Sedan undrar jag lite över varför Birdman har kategoriserats som en komedi. Visst det var några scener där man fnissade till lite grann men i övrigt, ingenting. Var fanns komiken i den? kändes mest deprimerande faktiskt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0