Cirkeln

 
Var alltså och såg filmen "Cirkeln" på bio igår. Det var första gången jag varit och sett en svensk film på bio. Brukar annars undvika dem som pesten. Tycker aldrig svensk film blir något att ha. Det enda undantaget skulle väl i så fall vara Millenium-triologin baserat på Stieg Larssons böcker.
 
Måste dock säga att den här filmen var något utav en besvikelse. Med tanke på materialet den är baserat på (böckerna) och hur bra de gjort trailern trodde jag filmen skulle vara riktigt bra. Tyckte att de hade fått till karaktärerna bra, speciellt Minoo stämde precis överens med min bild utav henne från det jag läst böckerna. Det märks också att de lagt ner mycket tid och pengar i självaste produktionen. Där tar det dock slut för min del.
 
De har gjort om en hel del av handlingen då de bl.a. ändrat på många detaljer. Förstår ju att de måste göra om en del, blir svårt att pressa ner precis allt från boken till filmen. Det som störde mig var sättet de gjorde det på. Tyckte filmen var väldigt "hoppig" då man aldrig riktigt fick något bra grepp om karaktärerna och vilka de var och var de kommer ifrån. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Kändes bara som att de någonstans på vägen klippt av för mycket från karaktärernas vardagsliv och deras problem. Därför var det svårt att skapa någon slags relation till dem.
 
Medan jag satt där i bion tänkte jag bara att det kändes som att filmen var en väldigt lång trailer i sig. Snabba scener som inte förklarar så mycket egentligen med lite musik som ska bygga upp stämningen. Man blir nyfiken på mer men får inte det.
 

 
Vet att det var tänkt att bli tre filmer, lika många som böckerna, men att den inte sålt tillräckligt med biobiljetter. Tror jag läste i Metro i veckan att de hade ett mål på 400 000 biljetter sålda för att ens kunna börja produktionen av film nummer 2. Dock hade de vid det tillfället bara sålt 80 000. Efter ha sett filmen så spelar det inte längre mig någon roll om det blir fler filmer eller inte. Jag kommer i alla fall inte att se de andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0